Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Benčič

5 prispevkov8.7.2024

Darija Lovšin, prva dama diabetesa z novo knjigo Diabetična kulinarika

Darija Lošin je novinarka, ki je vrsto let spremljala področje zdravstva in leta 1995 ustanovila Zavod za diabetes, ki izdaja revijo Dita. Je tudi avtorica več kuharskih knjig za diabetike, nekje so celo zapisali, da je » prva dama diabetesa« . Okrog 200 tisoč diabetikov živi samo v Sloveniji, po svetu vsako leto za to boleznijo zboli okrog 8 milijonov ljudi. Zadnja, že peta knjiga Darije Lovšin ima naslov DIABETIČNA KULINARIKA in podnaslov : Izbor najboljših diabetičnih receptov, okusna in zdrava hrana iz naših in tujih krajev. V njej se je Darija pogumno soočila tudi z ogljikovimi hidrati, ki se jih diabetiki otepajo. Se pa Darja nikoli ne naveliča opozarjati na pomen zdrave hrane za vse nas in zaskrbljujoče napovedi, da bi kuhanje nadomestili s pogrevalnicami hrane. Z avtorico se pogovarja Nataša Benčič.


6.11.2023

Na križišču življenju rečem: Da!

Pod okriljem sredine oddaje Odprto za srečanja je enkrat mesečno na vrsti oddaja Midva, ki jo pripravlja Nataša Benčič. V goste vabi različne oblike človeških dvoijin - starševske, partnerske, službene, prijateljske ... tokrat beseda teče o odnosu med pacientom in zdravnikom, gostji oddaje pa sta Jadranka Vrh Jermančič, upokojena zdravnica, dolgoletna predstojnica in vodja oddelka patologije in citologije v Splošni bolnici Izola in dolgoletna prostovoljka onkološkim bolnikom ter Osebnost Primorske leta 2011 in Darja Rojec, ki je dvakrat prebolela raka dojke, zdaj pa že peto leto vodi obalno kraško sekcijo Združenja Europa Donna, o svoji zgodbi in nasvetih bolnikom pa je napisala pet knjig.


31.12.2020

Osebnost Primorske meseca decembra - Neda Rusjan Bric

Neda Rusjan Bric je v evropsko kulture povezala Novo Gorico in Gorico. Z njo se pogovarja Nataša Benčič.


3.2.2018

Sibila Peternelj, osebnost meseca januarja

Osebnost Primorske meseca januarja je postala Sibila Peternelj, Brika, ki vse leto zbira darila, da decembra z njimi razveseli otroke. Poln kombi daril odpelje v bolnišnice, ne pozabi pa niti na starostnike. Z njo se pogovarja Nataša Benčič.


26.3.2014

Interviju z Matejem Mljačem

Pogovor z arhitektom, publicistom, kitaristom, fotografom in polemičnim piscem. Matej Mljač je človek Krasa z veliko karizmo.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt