Foto: Sara Ros/HZS

Takrat še mladoletna je Eva Boto s pesmijo Verjamem, katere besedilo je napisal Igor Pirkovič, glasbo pa Vladimir Graić in Hari Mata Hari, končala na predzadnjem mestu drugega predizbora.

Po nekajletnem vandranju v narodnozabavnih vodah Eva Boto v zadnjih letih vztrajno krepi delovanje na slovenski pop sceni. Vzpostavila je čvrsto spremljevalno ekipo na čelu s Tomijem Puričem. Glasbo za pesem 'Kjer najbolj gori' pa je prvič in v celoti napisala kar sama. Kot avtor besedila je podpisan Tomislav Jovanović – Tokac, del avtorskega teama pa je tudi Martin Štibernik, ki je poskrbel za aranžma in produkcijo.

Za svojo novo pesem je Eva Boto pripravila tudi videospot, ki na omrežju dosega zanimivo število ogledov in katerega glavna protagonistka je 7-letna Cuba, sicer profesionalna reševalka. Govor je o psu, ta namreč odigra ključno vlogo v povezovalnem odnosu med človekom in živaljo. "V tem ponorelem svetu namreč potrebujemo upanje, da prihodnost pričakujemo s pozitivo," je zapisala Eva Boto.

Prisluhnite ji v rubriki Pesem tedna, saj si je pospešeno predstavitev omenjenega singla prislužila. Z njo se je pogovarjal Armando Šturman ↓.

"Nerada govorim, o čem govori pesem."


Kjer najbolj gori

Ne boli,

Ostala sem sama, ujeta med nama

Brez skrbi,

Potapljaj se vame, naj naju prevzame

Zaupaj mi,

Vsa leta bližine, preden izgine vse.


Samo ti in jaz veva, kje so prehodi do večnosti.

En brez drugega sva na pol poti.


Greva tja, kjer najbolj gori,

Kot strele skozi ogenj in led,

Kot prsti skozi moje lase, v srce

In ko dalje ne gre, veš, da te ljubim


Greva tja, kjer najbolj gori,

Čez tisoč milj in tisoč stopinj,

Roke, ki gasijo nemir, ki vre.