Foto: Uroš Abram

Če bi atrakcijo merili z istimi vatli kot revolucijo, za katero moj profesor, doktor politične ekonomije, ni mogel dojeti, kako lahko traja, bi rezultat vsekakor bil podobno začudujoč. Pa vendarle skupina Siddharta po vseh letih ostaja naša velika atrakcija. Gre za čudovito zgodbo o uspehu na slovenski način, kajti do uspeha, tako kot na vrh prenekaterega himalajskega očaka, vodi prav posebna slovenska smer, slovenska pot. Kar nekaj takih zgodb o uspehu smo bili deležni: slovenski košarkarji, slovenske skakalke, strelec in jadralec, Katančeve ter Kekove nogometne pravljice …

"S pevcem, ki premore malce temačno, a vendar privlačno mešanico plahosti in zaverovanosti vase, Siddharta utrjuje pravo nevtralno rock formulo," je nekoč presodil glasbeni kolega Boris Bradač. Tej izpovedno močni rock zgodbi, na trenutke prežeti z rahlo orientalskimi melodijami, seveda ne manjkajo navijaški refreni in tisto najpomembnejše, iskrenost. Kajti Siddharta je, kljub velikem uspehom, še vedno iskrena in pisana na kožo različnim generacijam. Skupina, s katero smo presegli meje razumevanja v slovenski popularni glasbi, bo prihodnje leto obhajala tri desetletja delovanja. Kar nekaj teh let gre na račun sodelovanja z zaslužnim producentom Žaretom Pakom, zadnja dekada pa ni prav nič manj razburljiva avantura s sijajnim producentom Dejanom Radičevičem.

Z željo, da se fantom iz skupine Siddharta v tem predjubilejnem letu vsi računi izidejo, prisluhnite tokratni rubriki Pesem tedna Radia Koper ↓.

Večkotenominutni


1MINUTA

Nevarni smo takrat, ko sijemo
ne rabimo zlata za to

Ostali roke naj si umivajo
v vrsti, kjer ni več srca

Nevarni smo zato, ker pojemo
nevarni v en glas za nas

Ostali ne vedo in ne razumejo
kako drugačen je naš čas

V 1MINUTI VSE LAHKO IZDAM
V 1MINUTI LAHKO IZKRVAVIM
V 1MINUTI V MENE PRIDE STRAH
V 1MINUTI LAHKO SE PREPUSTIM

V 1MINUTI UBIJEM ... TIŠINO

Včasih rabim zlato, zato vabim njo
In ko znava v dvoje, greva v troje

Kdor bi rabil obraz,
Naj najprej prizna poraz
In pokaže, kako je premikati stroje

V 1MINUTI VSE LAHKO IZDAM
V 1MINUTI LAHKO IZKRVAVIM
V 1MINUTI V MENE PRIDE STRAH
V 1MINUTI LAHKO SE PREPUSTIM

V nenavadna jutra se prebujamo
Najlepše barve nam ponujajo

V 1MINUTI VSE LAHKO BI DAL
V 1MINUTI VSE BI RAZUMEL
V 1MINUTI IZGINE TUDI STRAH
V 1MINUTI NE BOM VEČ KRVAVEL

v 1minuti ...