
Za srečanje in pogovor sta se z našo novinarko dogovorila, ko je restavracija Dam zaprta, da je bilo dovolj časa za klepet. Hotelski gostje so se že opravili na dnevni izplet. "Vse je vzorno urejeno, cvetje in zelenje na vsakem koraku, z veliko mero okusa in hkrati diskretnosti," je zapisala Ingrid.
Zaposleni so bili pri svojem delu priprav za naslednji dan, Uroš Fakuč pa jo je sprejel v brezhibni opravi chefa. Na začetku je povedal, da je mnogo bolj vešč svojega posla kot govorjenja. Kasneje se je izkazalo, da le ni tako. Ob prejemu Michelinove zvezdice je rekel, da je zelo srečen, da je to projekt, ki traja že pol drugo desetletje. In že kot najstniku, so bile njegove sanje gostinstvo in hotelirstvo. In sanje so postale resničnost. Najprej je padlo vprašanje, ali ga je Michelinova zvezdica presenetila, ali jo je pričakoval?
"Delali smo na temu, želeli smo si jo, ampak vseeno je bilo presenečenje, sem pa zelo zelo vesel in zelo ponosen! Veliko priznanje za ves trud, ki smo ga v 20 letih vložili v ta projekt, je pa to tudi velika priložnost in razpoznavnost. Že nekaj minut po podelitvi so naši maili in telefoni pregoreli, obisk na naši spletni strani se je povečal za nekaj tisoč oseb … Res smo zelo veseli!"

Gostje, ki prihajajo v butični hotel Dam, se iz leta v leto vračajo, kar izpričuje njihovo zadovoljstvo. Predvsem zaradi kakovosti in osebnega odnosa, pa tudi zato, ker jim pomagajo pri načrtovanju doživljanja prostora, v katerem letujejo.
Uroš Fakuč mladim sporoča, da uspeh ne more izostati, če je cilj začrtan, poiskati je potrebno pravo pot, ne obupati ob prvi prepreki in ohranjati strast do tistega, kar počneš. V njegovem primeru se je vse to obrestovalo, gostje prepoznavajo predanost in iskrenost početja na vsakem koraku.
Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na spodnji povezavi.
Ingrid Kašca Bucik