Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Jutranjik Kdaj se bodo končala pogajanja o reformi sistema plač v javnem sektorju?

13.06.2024

Nov krog krovnih pogajanj o reformi plačnega sistema v javnem sektorju je tudi ta teden minil v znamenju prostega teka, zaostrovanja retorike in vse večjega časovnega pritiska na pogajalce za končanje pogajanj. Še naprej ostajajo odprta tudi glavna vprašanja glede implementacije reforme. V oddaji tudi o tem: -Pripadniki narodnih skupnosti opozorili ne nepravilnosti pri izdaji biometričnih osebnih izkaznic. -V Cerknem je začela delovati fizioterapija. -Pogoste padavine neugodno vplivajo na številne rastline.

Primorski dnevnik Pirc Musar v Posočju in v Baški grapi

12.06.2024

V Podbrdu so ji pokazali, da se pravkar zaključuje obnova ceste skozi naselje, a slednja bi bila potrebna tudi na številnih drugih odsekih ceste skozi Baško grapo, je spoznala tudi predsednica in si ogledala sanacijo plazu v vasi Grahovo. V oddaji tudi o tem: - Podelili priznanja najboljšim inovatorjem Primorsko notranjske in Obalno kraške regije. - Kulturni dom Nova Gorica vstopa v novo koncertno sezono. - Slovenski reprezentant Dejan Vinčić se po 16 letih vrača v Kanal.

Opoldnevnik V istrskih občinah tudi letos skupna akcija zatiranja tigrastega komarja

12.06.2024

Preiskava Združenih narodov obtožuje Izrael in Hamas vojnih zločinov. V Atenah so zaradi vročine začasno zaprli Akropolo. Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni pa zaradi vse višjih temperatur svari pred porastom bolezni, ki jih širijo komarji. V istrskih občinah tudi letos poteka preventivna akcija zatiranje tigrastega komarja. V oddaji tudi o tem: - KPK ugotovila kršitev nasprotja interesov župana Občine Komen. - Zaključuje se javna razgrnitev sprememb koprskega prostorskega načrta. - V Podnanosu so se začela dela za Hišo Zdravljica. - Začela se je 30. izvedba kolesarske Dirke po Sloveniji.

Aktualno Radia Koper Koprski sobodajalci proti spremembam

11.06.2024

Do 17. junija je v javni obravnavi predlog novele zakona o gostinstvu, s katerim želi ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport drugače urediti pogoje za kratkoročno oddajanje stanovanj. Med ključnimi spremembami so omejitve oddajanja na 30 dni v koledarskem letu, urejanje na lokalnem nivoju in spremembe registriranja dejavnosti. V Kopru se je oblikovala skupina sobodajalcev, ki spremembam nasprotuje. Tjaša Škamperle je bila na njihovem srečanju. Za stališče je vprašala tudi župana, ki ga na srečanju ni bilo.

Jutranjik Predsednica republike na obisku v Zgornjem Posočju

12.06.2024

Predsednica republike Nataša Pirc Musar prihaja v Zgornje Posočje. Seznanila se bo z aktualnimi temami in izzivi tega območja. To je prvi tak regijski obisk, načrtuje jih po vsej Sloveniji. Hamas je posrednikom v pogajanjih sinoči uradno odgovoril na ameriški predlog o premirju v Gazi, ki ga je sprejel Varnostni svet Združenih narodov. Predlagal naj bi nov časovni okvir za trajno prekinitev ognja. Premier Robert Golob je medtem napovedal denarno pomoč Gazi, organizacijo zbiranja padal za dostavo pomoči iz zraka in možnost rehabilitacije otrok iz gaze v URI center Soča. V oddaji tudi o tem: - Vlada in sindikati javnega sektorja znova na pogajanjih o plačah. - ORA Krasa in Brkinov z novim vodstvom - prioriteta bo povezovanje. - Začenja se 30. kolesarska dirka po Sloveniji.

Primorski dnevnik Zaradi obilnega dežja poplavljalo na Vipavskem in na Krasu

11.06.2024

V zgodnjih jutranjih urah se je začela razlivati reka Vipava. Najbolj je narasla na območju Prvačine in Dornberka. Narasel potok je podrl varovalni zid in poplavil pritličje hiše v Podbregu, gasilci so vodo črpali tudi iz objektov v Podnanosu in Braniku. V oddaji tudi o tem: - Tovornjaki, namenjeni na kamionski terminal, večkrat zatavajo na cesto proti Ankaranu. - V Trstu bodo izpraznili silos, kjer živijo migranti. - Na Markovcu zagorelo nekaj avtomobilov.

Opoldnevnik Nestanovitno vreme s pogostimi padavinami povzroča težave v vseh kmetijskih panogah

11.06.2024

V zadnjih tednih največ težav povzroča krompirjeva plesen, v sadovnjakih grozi navadna gniloba, v oljčnikih se širi pavje oko, v vinogradih pa je potrebno paziti na peronosporo. V oddaji tudi o tem: -Raziskovalni dan Ortopedske bolnišnice Valdoltra o različnih vidikih ortopedske zdravstvene obravnave. -Pri prodajnih taktikah prehranskih dopolnil veliko dezinformacij - tak je tudi primer kraškega podjetja Biostile. -Koprski osnovnošolci uspešni v tekmi robotov.

Jutranjik K uspehu stranke SDS je pripomogla premišljena lista kandidatov

11.06.2024

Evropske volitve so pokazale veliko razdeljenost volilnega telesa. K uspehu stranke SDS je pripomogla zvesta volilna baza in do potankosti premišljena lista kandidatov. Da je po strani edina politična stranka v Sloveniji, ki zna narediti volilno listo, ocenjuje raziskovalec odnosov z javnostmi Dejan Verčič. V oddaji tudi o tem: -Ponoči so narasle reke po vsej državi. -Volilci so utrdili slovensko prisotnost v občini Dolina. -Vedno več tovornjakov na poti do kamionskega terminala skozi Ankaran. -Simulacijski zdravstveno-izobraževalni center v šempetrski bolnišnici ima nove prostore.

Primorski dnevnik Slovenci ostajajo na čelu več občin v FJK

10.06.2024

Na občinskih volitvah v Furlaniji - Julijski krajini, ki so potekale v soboto in nedeljo hkrati z evropskimi, so Slovenci ostali na čelu več občin, ki so pomembne za slovensko manjšino v Italiji. Za zdaj je že jasno, da bodo vodili občine Zgonik, Repentabor, Sovodnje in Števerjan. V oddaji pa še: - V Luciji in Strujnanu za varnejše kolesarjenje zarisali kolesarski pas, v Olmu so začeli urejati kolesarsko pot. - Med finalisti za nagrado Rada Smerduja je tudi več Primorcev. - Mlakarjeve Pegule bodo ta četrtek krstno uprizorili v Avditoriju Portorož.

Opoldnevnik Povolilni ponedeljek dan za analize. Kako so glasovali Primorci?

10.06.2024

Absolutna zmagovalka evropskih volitev je po besedah direktorja podjetja Valicon in analitika javnega mnenja Andraža Zorka SDS, velik uspeh pripisuje tudi zunajparlamentarni stranki Vesna. Ključno vlogo je znova igrala zvestoba volilne baze. V opoldneviku tudi o tem: - Svetovalni center Istre z novimi programi za lajšanje stisk med otroci in mladostniki. - V Vipavski dolini predvidoma jeseni začetek sajenja zelenih protivetrnih pasov. - V košarkarski ligi NBA je Boston na pol poti do zmage.

Jutranjik V številnih evropskih državah so slavile desnosredinske stranke

10.06.2024

Slovenija bo imela prihodnjih 5 let v Evropskem parlamentu 9 evropskih poslancev, in sicer 4 iz vrst SDS, 2 iz Svobode ter po enega kandidata Vesne, Nsi in SD. Letošnje evropske volitve je zaznamovala višja volilna udeležba kot na minulih evropskih volitvah, bila je 41- odstotna. V oddaji tudi o tem: - Vsa štiri referendumska vprašanja so volilci večinsko podprli - Povpraševanje za nov dom v koprskem Olmu veliko, vlog še ne sprejemajo. - Občina Renče-Vogrsko dobila nove usmeritve na področju učinkovite rabe energije.

Opoldnevnik Volivci izbirajo evropske poslance in se odločajo na posvetovalnih referendumih

09.06.2024

Volilni upravičenci na evropskih volitvah med 11 kandidatnimi listami izbirajo devet poslancev iz Slovenije za Evropski parlament. Poleg tega na treh posvetovalnih referendumih odgovarjajo na štiri referendumska vprašanja. V oddaji tudi o tem: - Skupina koprskih sobodajalcev nasprotuje spremembi pogojev za kratkoročno oddajanje stanovanj. - Ob Kornu v Novi Gorici nastaja poskusni projekt zelenega parka. - Na koncertu Za lepoto zemlje/Pesem za mir nastopilo 500 pevcev in trije komorni orkestri.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt