Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Opoldnevnik V Ajdovščini bodo razvijali meso iz izvornih celic

26.02.2024

Premier Robert Golob in predstavniki Socialnih demokratov na sestanku usklajujejo imena kandidatov za pravosodnega ministra. V oddaji tudi o tem: - Z obnovo terasastih vrtov Pirana do večje podnebne odpornosti starega jedra. - Krovni organizaciji Slovencev v Italiji sta za izredne dosežke nagradili Luigo Negro in Franka Žerjala. - Nogometaši Kopra gostujejo pri ljubljanskem Bravu

Jutranjik Slovenska košarkarska reprezentanca je z odliko opravila uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo

26.02.2024

Pred dvorano in v njej se je zbralo nekaj skupin protestnikov, ki so mirno, s transparenti in zastavami izrazili solidarnost s prebivalci Palestine. V jutranjiku tudi o tem: - 19 mesecev po požaru na Krasu oškodovanci zahtevajo vsaj odgovor. - Premier naj bi državnemu zboru poslal ime kandidata za novega ministra ali ministrico. - Občina Nova Gorica bo vložila zahtevo za ustavno presojo zakona o pogrebni dejavnosti.

Opoldnevnik Košarkarska tekma Slovenija : Izrael v Kopru v znamenju poostrenega nadzora in napovedi mirnih izrazov solidarnosti s Palestinci

25.02.2024

Pred slovensko košarkarsko reprezentanco je danes še druga domača tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. V Koprski Bonifiki se bo drevi, po četrtkovi zmagi z Ukrajino pomerila še z Izraelom. Solidarnostni odbor za svobodno Palestino je ob dvoboju napovedal mirne izraze solidarnosti s prebivalci Palestine. Pred, med in po tekmi bodo policisti izvajali poostren nadzor. Košarkarji so seveda osredotočeni na tekmo, vendar niso imuni na dogajanje v svetu. V oddaji tudi o tem: - Ministrstvo poziva k izvajanju zdravniških pregledov za voznike invalide. - Kako se primorske agrarne skupnosti odzivajo na podnebne spremembe: nekaj dobrih praks in napotkov ponuja knjižica Krhka ravnotežja. - V Mirnu zelena luč občinskega sveta za gospodarsko cono, obetajo se tudi nova parkirišča. - Osrednja proslava Slovencev v Italiji ob kulturnem prazniku izraz jasne želje po vključenosti v skupen slovenski kulturni prostor.

Opoldnevnik Dež preprečil okoljsko katastrofo v Postojnski jami

24.02.2024

Vse kaže, da se je Postojnska jama izognila okoljski katastrofi, ki bi jo lahko povzročilo izlitje gnojevke s kmetije v naselju Studenec pri Postojni. Glavni val onesnaženja je jamo dosegel včeraj popoldne, a je k razredčenju gnojevke na srečo prispevalo deževje. Izboljšala se je vsebnost kisika v vodi, kar je pomembno za ribe in druge živali podzemlja. Šele v prihodnjih dneh pa bo jasno, kakšna je samočistilna sposobnost jamskega sistema. Iz civilne zaščite so sporočili, da vodarna Malni ni ogrožena in je voda pitna. Za nekatera naselja pa do preklica še velja prepoved uporabe vode iz zasebnih vrtin in vodnjakov. V oddaji tudi o tem: - Ob letošnjem razpisu Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije regije si želijo več prijav inovacij malih podjetij. - V Pivki bodo zgradili 50 neprofitnih stanovanj. - Knjiga "Vlaki za koncentracijska taborišča" zgodovinarja Luciana Patata ohranja spomin na usodo 3085 deportirancev Goriške. - Jadralec Žan Luka Zelko na evropskem prvenstvu v Atenah osvojil olimpijsko vozovnico.

Primorski dnevnik Premier zdravnike pozval k takojšnji zaustavitvi stavkovnih aktivnosti

23.02.2024

Predsednik vlade Robert Golob je zdravnice in zdravnike pozval, da takoj zaustavijo stavkovne aktivnosti ter prekinejo negotovost in agonijo slovenskih pacientov v javnem zdravstvenem sistemu. V oddaji tudi o tem: - Onesnaženje reke Pivke naj bi do jutra doseglo Postojnsko jamo. - Pedagoška fakulteta v središču Kopra odprla nove prostore. - Novogoriški dom upokojencev napovedal dvig cen oskrbnin.

Opoldnevnik Hrvaška je potrdila dogovor z Italijo o izključnem gospodarskem pasu

23.02.2024

Kaj to pomeni za Slovenijo? Pravniki menijo, da je to sicer pomembna novica, a ne vpliva na pravice naše države. V oddaji tudi o tem: - Predsednica države pozvala k začasni prekimitvi zdravniške stavke. - Ob onesnaženju na Postojnskem se vrstijo opozorila po ostrejših ukrepih. - "Primorska poje" bo danes odmevala v Brdih. - Slovenci z zmago začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo v košarki.

Jutranjik Med predlagatelji in nasprotniki sprememb zakona o varstvu okolja vse bolj napeto.

23.02.2024

Predstavniki delavcev Salonita Anhovo vztrajajo, da predlagane spremembe okolijskega zakona vodijo v zaprtje anhovske cementarne. Občina te navedbe zavrača in odločno podpira zakonske spremembe. V oddaji tudi o tem: Odlok o plovbi po Soči gre na ustavno sodišče Predsednica republike bo podpisala odlok o razpisu evropskih volitev Solidarnostni odbor za svobodno Palestino pred nedeljsko košarkarsko tekmo v Kopru napoveduje mirne izraze solidarnosti s Palestinkami in Palestinci

Primorski dnevnik Odlok o plovbi po Soči gre na ustavno sodišče

22.02.2024

Vse tri občine so sprejele lasten odlok z različnimi cenami dovolilnic. Najvišje cene je določila občina Kobarid, zato bo zakonitost njenega odloka presojalo ustavno sodišče. V oddaji tudi o tem: - Luka Koper lani z manjšim dobičkom. - Ministrica za kmetijstvo obljubila pomoč po ekološki katastrofi. - Postojska jama bo občini namenila 4,6 milijona evrov.

Opoldnevnik Padavine bi lahko omilile fekalno onesnaženje v Postojni

22.02.2024

Pristojne službe še vedno skrbno spremljajo potovanje fekalnega onesnaženja, ki ga je povzročila nesreča na ekološki kmetiji Žgajnar na Studencu pri Postojni. Napovedane padavine pa so dobrodošle predvsem zaradi ohranjanja živeža v vodi. Poveljnik Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk: "Ne gelde na izredno visk vodostaj v Nanoščici in Pivki fekalni madež potuje počasi." Kraj ekološke nesreče si bo danes popoldne ogledala tudi kmetijska ministrica Mateja Čalušič. Ostalih poudarki oddaje: - Albanski parlament potrdil migracijski dogovor z Italijo. - Usklajevalni predlogi za izolski občinski prostorski načrt so pripravljeni. - Kljub zakonski ureditivi veliko javnih spletnih vsebin nedostopnih ranljivim skupinam. - V Mestni galeriji Nova Gorica razstavljata prejemnika osrednje nagrade 23. mednarodnega festivala Pixxelpoint. - Slovenski košarkarji v Kopru začenjajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu.

Aktualno Radia Koper Tina Trampuš: Drevesa so moje prijateljice, zatočišče in skupnost

22.02.2024

Kakovost življenja in dobro počutje v mestih merimo tudi, ali celo predvsem po tem, koliko imajo zelenic in dreves. Odrasla drevesa ustvarjajo ugodno mikroklimo, boljši zrak in krepijo zdravje. Njihova senca in hlad postajata nepogrešljiva v vse bolj vročih dolgih poletjih. Prav podnebne spremembe so okrepile zavedanje o pomenu dreves na vseh ravneh, od civilne družbe do odločevalcev. Sekanje odraslih mestnih dreves zbuja neodobravanje, tudi ogorčenje. Kdo torej upravlja z drevesi? Za posek katerih dreves je potrebno imeti mnenje Zavoda za varstvo narave? Pa je odraslo drevo kdaj upravičeno posekati? In kaj je svetovni gozdni splet? O vsem tem smo se pogovarjali s Tino Trampuš, krajinsko arhitektko, naravovarstvenico in … prijateljico dreves.

Jutranjik Ministrstvo z vodstvi zavodov o delu po začetku veljave preklicev soglasij za nadurno delo

22.02.2024

V manj kot tednu dni sta javnost pretresli dve hudi napaki pri zdravljenju bolnikov. Analiza bo pripomogla, da bo tako hudih napak v medicini v bodoče čim manj, pravi predsednik komisije za medicinsko etiko, Božidar Voljč, a ob tem izpostavlja, da posledice doživljenjsko nosijo pacienti. Že 6. teden teče zdravniška stavka. Ministrica Valentina Prevolnik Rupel se pogajanj ne udeležuje, se bo pa danes vnovič srečala z direktorji zdravstvenih zavodov. V oddaji tudi o tem: - Občina Ajdovščina v evropskem projektu za izboljšanje protipožarne ogroženosti naravnega okolja. - Z mestnimi drevesi moramo začeti strateško upravljati. - Kmetijske organizacije bodo s protestom v nekaterih mestih danes opozorile na nevzdržen položaj. - V Trstu od danes na ogled več kot 50 del priznanega nizozemskega slikarja Vincenta van Gogha.

Primorski dnevnik Na Inštitutu za patologijo niso vedeli, da morajo prijaviti napako

21.02.2024

Ministrstvo za zdravje ter urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu o napačno diagnosticiranem raku prostate pred današnjimi objavami v medijih nista bila obveščena. V odddji tudi o teh temah: - Občini Sežana odobrena širitev programa zobozdravstva za odrasle. - Okoli rta Debeli rtič nameščajo 12 novih rumenih boj. - Izolan Tonči Žlogar bo vodil prvoligaša Muro.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt