Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Primorski dnevnik

2506 epizod

2506 epizod


Če čez dan niste uspeli poslušati radia, imate ob 17ih 30 možnost, da v 15 minutah izveste ključne novice dneva. V primeru izrednih in pomembnih dogodkov, se novinarji oglasijo v živo.


23. 02. 2024

Premier zdravnike pozval k takojšnji zaustavitvi stavkovnih aktivnosti

Predsednik vlade Robert Golob je zdravnice in zdravnike pozval, da takoj zaustavijo stavkovne aktivnosti ter prekinejo negotovost in agonijo slovenskih pacientov v javnem zdravstvenem sistemu. V oddaji tudi o tem: - Onesnaženje reke Pivke naj bi do jutra doseglo Postojnsko jamo. - Pedagoška fakulteta v središču Kopra odprla nove prostore. - Novogoriški dom upokojencev napovedal dvig cen oskrbnin.


22. 02. 2024

Odlok o plovbi po Soči gre na ustavno sodišče

Vse tri občine so sprejele lasten odlok z različnimi cenami dovolilnic. Najvišje cene je določila občina Kobarid, zato bo zakonitost njenega odloka presojalo ustavno sodišče. V oddaji tudi o tem: - Luka Koper lani z manjšim dobičkom. - Ministrica za kmetijstvo obljubila pomoč po ekološki katastrofi. - Postojska jama bo občini namenila 4,6 milijona evrov.


21. 02. 2024

Na Inštitutu za patologijo niso vedeli, da morajo prijaviti napako

Ministrstvo za zdravje ter urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu o napačno diagnosticiranem raku prostate pred današnjimi objavami v medijih nista bila obveščena. V odddji tudi o teh temah: - Občini Sežana odobrena širitev programa zobozdravstva za odrasle. - Okoli rta Debeli rtič nameščajo 12 novih rumenih boj. - Izolan Tonči Žlogar bo vodil prvoligaša Muro.


20. 02. 2024

Odprtje prenovljene ribiške zbirke prvi iz niza dogodkov ob 70-letnici Pomorskega muzeja

Zbirka je v vitrinah posebnih oblik postavljena v več nadstropjih in razdeljena v šest tematskih vitrin. V oddaji tudi o tem: - V okolje steklo več kot milijon litrov gnojevke, jutri naj bi dosegla Postojnsko jamo. - Odprt je razpis za najboljše inovacije v gospodarstvu. - Tolmin: največja naložba gradnja centra za zaščito in reševanje.


19. 02. 2024

Drugi tir dobil svojo informacijsko točko v Divači

Ena je že urejena v Klancu, tretjo pa bodo odprli v Črnem Kalu V oddaji tudi o tem: - V Kopru prenova Ljubljanske ceste. - Vedno manj podeželskih trgovin. - Sežana: moški ostal brez prihrankov.


16. 02. 2024

Državni zbor opravil drugo obravnavo novele zakona o varstvu okolja

Predlog zakona o varstvu okolja zaostruje zahteve glede izpustov iz naprav za sosežig. V oddaji tudi o tem: - Podpisan memorandum o čezmejnem sodelovanju pri trajnostnem razvoju in upravljanju Poti miru. - Bodoči dijaki in študenti na informativnem dnevu zbirajo informacije o možnostih nadaljnjega šolanja. - Podjetje Marinblu ima novega lastnika.


15. 02. 2024

Delavci Salonita Anhovo proti spremembi okoljske zakonodaje

V oddaji tudi o tem: - Bodo morali delodajalci še naprej evidentirati čas prihoda in odhoda delavcev? - 15. september bo praznik priključitve Primorske. - Društvo slovenskih pisateljev sproža pobudo za zaščito Kosmačeve hiše kot spomenika nacionalne kulturne dediščine - Boksarski klub Portorož je dobil nove prostore.


14. 02. 2024

Zagovornik načela enakosti pozval k enakovredni uporabi vseh uradnih jezikov v Sloveniji

Ministrstvo za notranje zadeve naj s spremembo zakonodaje poskrbi tudi, da bosta na obrazcu za tisk osebne izkaznice tistih, ki živijo na območjih italijanske oziroma madžarske narodne skupnosti, italijanščina in madžarščina navedeni pred angleščino. V oddaji pa še: - Stečajni upravitelj Primorja bo že šestič na javni dražbi ponudil zemljišče v Kanalu. - Akcija 40 dni brez alkohola: pri nas se z alkoholizmom sooča vsaka četrta družina.


13. 02. 2024

Delavci Salonita za četrtek napovedali protest pred kanalsko občino

V Sindikatu in svetu delavcev družbe Salonit Anhovo so razočarani nad neupoštevanje tehnične stroke in gospodarskih vplivov v zvezi z napovedano spremembo zakona o varstvu okolja, o katerem bodo kmalu odločali poslanci v državnem zboru. Sprememba zakona bi po njihovem lahko privedla do izgube 360 delovnih mest. V oddaji boste slišali še: - Občina Piran bo območje teniških igrišč v Portorožu uredila za rekreacijo domačinov. - Severnoprimorski župani so na svetu regije podprli delovanje regionalnega RTV centra Koper.


12. 02. 2024

Stranka SD išče poti iz krize: položaj glavnega tajnika naj bi prevzel Matevž Frangež

Na konferenci stranke SD na mizi tudi predlog, da bi marca izpeljali volili kongres, na katerem bodo postavili novo vodstvo. V oddaji tudi o tem: - V Koper priplula največja kontejnerska ladja doslej. - Bistriška Pavlovčeva galerija razstavno sezono odpira z novo kuratorko.


09. 02. 2024

Inšpektorat za delo pri treh turških izvajalcih opravil več kot 50 nadzorov

V primorskem dnevniku poročamo še: -Na Ptuju se je zbralo 150 mladih kmetov. -Koprsko podjetje EMIGMA je prevzelo 3Port. -Začel se je pustni konec tedna, v Piranu župan predal ključe mesta.


07. 02. 2024

Cesta v Čadrg ponovno odprta

Od danes sta odprti cesta v Čadrg in restavracija Tolminska korita, potem ko so zgradili zaščitni nasip nad parkiriščem, ki bi zaustavil morebitne padajoče skale. Na tolminski občini si želijo, da bi Tolminska korita za obiskovalce odprli do prvomajskih praznikov. V oddaji pa še: - Odstopil je direktor vipavskega zavoda za turizem. - Koprska občina z dražbo iztržila manj kot je pričakovala. - Inkubator na Kozini bo gradilo podjetje CPK.


06. 02. 2024

Golob sprejel odstopno izjavo pravosodne ministrice

Borci pred italijanskim dnevom spomina opozarjajo na mlačnost slovenske diplomacije. Predstavili so listino, s katero državo pozivajo, naj od Rima zahteva konec manipulacij z zgodovino. Dars objavil razpis za gradnjo srminske vpadnice.


05. 02. 2024

Ureditev izolskega dela priobalnega pasu ocenjena na slabih 6 milijonov evrov

Načrtovalci ureditve obale med Koprom in Izolo ne predvidevajo večjih posegov. Velika novost bo dolga kopalna ploščad v bližini potopljene ladje Rex. V šempetrski bolnišnici največje tveganje ob stavki zdravnikov predstavlja pediatrični oddelek; Dvorec Vogrsko ostaja v rokah dosedanjega najemnika.


02. 02. 2024

Občini izbrali rešitev za celovito ureditev priobalnega pasu med Izolo in Koprom

Priobalni pas med Koprom in Izolo bosta sosednji občini celovito uredili na osnovi elaborata, ki sta ga izbrali preko javnega arhitekturnega natečaja. Po mnenju ocenjevalne komisije so najboljšo od desetih prispelih rešitev, ki naj bi povezala urbani območji Izole in Kopra ter med drugim omogočala trajnostno mobilnost, varovanje kulturne dediščine in okolja, izdelali arhitekti krajinsko arhitekturnega Landstudia 015 iz Ljubljane. V oddaji pa še: Prihodnji teden začetek del nad cesto v Čadrg Obnovitvena dela se bodo kmalu začela na Bohinjski progi V prihodnjih dneh visoka raven delcev PM


01. 02. 2024

Bo Cimos selil proizvodnjo v Srbijo?

Koprski Cimos že leta životari in ne uspe stabilizirati poslovanja. Njegov lastnik, nemški finančni sklad Mutares, se ne želi dodatno zadolževati, zato išče poti, kako se izviti iz krize. V oddaji pa še: Na železniški postaji v Novi Gorici uradno začeli z deli na osrednjem prizorišču prihajajočega EPK-ja Avtobus od Fornač do Pirana brezplačen le še za domačine V koprski knjižnici razstava 100 slikanic brez besedila


31. 01. 2024

V izolski bolnišnici soglasje umaknilo 61 od 100 zdravnikov

Zdravniška stavka traja tretji teden. Zaradi umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo bodo potrebne spremembe razporedov, ki jih bodo občutili bolniki. Nekateri zdravniki v javni zdravstveni mreži opravljajo tudi nenujne in rutinske preglede. Zato velja, da na naročen termin pridete, če ne dobite obvestila, da je odpovedan. V oddaji tudi o tem: Končane skrivalnice okoli prodaje Martexa v stečaju, Čitalnice univerzitetne knjižnice v Kopru odslej na voljo 24 ur na dan, Razpis za sredstva iz sklada Živeti s pristaniščem odprt do 21. februarja.


30. 01. 2024

Prihodnji mesec začetek gradnje novih stanovanj v Kopru

Na območju nekdanjega Toncityja bo družba Elta gradila stanovanjsko sosesko. V oddaji tudi o tem: Polovica zdravnikov preklicala soglasja za nadurno delo Ajdovščina: s projektom RIMROM želijo povezati rimsko dediščino čezmejnega prostora Zaključuje se gradnja prizidka osnovne šole v Hrpeljah


29. 01. 2024

Stavka na upravnih enotah, zdravniki napovedujejo zaostritev

Začela se je še ena stavka v javnem sektorju, tri dni bodo stavkali zaposleni na večini upravnih enot. Medtem zdravniki vstopajo v tretji teden stavke. V oddaji tudi o tem: Nova Gorica prva v slovenskem prostoru s katalogom srednjeveških prvotiskov Solkanski radič omenjen že pred 150 leti


26. 01. 2024

Fides nadaljuje stavko

Stavka zdravnikov in zobozdravnikov se nadaljuje, so po seji sporočili iz glavnega stavkovnega odbora sindikata Fides. Kot so zapisali, je odziv s terena odličen, o nadaljnih korakih pa bodo odločali prihodnjo sredo. V oddaji tudi o tem. - Delavce bi država iskala tudi med Slovenci v tujini - V Novi Gorici se je začel 28. mednarodni turnir v šahu


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt