Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Primorski dnevnik

2494 epizod

2494 epizod


Če čez dan niste uspeli poslušati radia, imate ob 17ih 30 možnost, da v 15 minutah izveste ključne novice dneva. V primeru izrednih in pomembnih dogodkov, se novinarji oglasijo v živo.


24. 05. 2024

Nova protipožarna cesta na Krasu

Na Volkovnjaku v občini Miren-Kostanjevica, na območju, kjer je pred dvema letoma divjal največji požar v zgodovini Slovenije, so uradno predali namenu novo protipožarno cesto. Gre za prvo tovrstno cesto, ki v celoti izpolnjuje vse zahteve protipožarnega varstva. V prihodnje naj bi vse gozdne prometnice gradili po takih standardih. V oddaji tudi o tem: - Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ostal brez direktorice. - Obnova vodovoda v Sečovljah se bo zavlekla v poletje. - Moška, ki sta z ladje poskušala pretihotapiti drogo, še vedno v priporu.


23. 05. 2024

Novogoriška mestna občina dobila tretjega podžupana

Tomaž Horvat, sicer svetnik stranke SD, bo s prvim junijem to funkcijo začel opravljati nepoklicno. Horvat bo pokrival področje sociale, športa in športnega turizma ter področje prometa. Drugi poudarki oddaje: - Luka Koper je v prvem četrtletju čisti dobiček zmanjšala za 7 odstotkov. - Zgodbo Poti miru v Posočju nadaljujejo z novim projektom. - V Izoli kmalu jubilejni 20. Kino Otok.


22. 05. 2024

V Kopru se je zbralo nekaj deset protestnikov

Pred stavbo koprske občine se je zbralo okoli 30 ljudi, ki izražajo protest pred vplutjem ladje Borkum v koprsko pristanišče. Tja se bodo udeleženci shoda napotili, protest pa spremlja tudi policija. Ostali poudarki oddaje: - Kmetijska ministrica se je v Izoli srečala z ribiči. - Na Streliški ulici v Novi Gorici položili temeljni kamen za neprofitna stanovanja. - V petek v Tolminu pripravljajo dan obrti in podjetništva. - Huda prometna nesreča v predoru Dekani zahtevala življenje.


21. 05. 2024

Zaposleni na Upravni enoti Nova Gorica so začeli delati v prenovljenih prostorih

Ministrstvo je za obnovo namenilo 380 tisoč evrov. Prostore v pritličju mestne hiše, kjer domuje upravna enota, je zob časa pošteno načel, saj so bili obnovljeni pred več desetletji. Novost je tudi ta, da za plačilo taks ne bo več treba čakati v vrsti pred blagajno. V oddaji tudi tem: - Vipavski Ekolat praznuje 10 let, na leto izdela 4,5 milijona kilograma mozarele. - Prvi mož tržaškega pristanišča se umika s položaja. - Knjižnica semen v Novi Gorici z mednarodno nagrado.


20. 05. 2024

Nova medicinska fakulteta bo v Izoli

Bodoči zdravniki naj bi se šolali v novi stavbi fakultete za vede o zdravju, v kateri bo tudi medicinska fakulteta. Zgradili jo bodo ob izolski bolnišnici. V oddaji tudi o tem: - V šempetrski bolnišnici po odpovedi več specialistov iščejo poti iz zagate. - Istrske občine tudi letos z akcijo zoper tigraste komarje. - Dijaki in študentje v koprskem domu bodo imeli na voljo kolesa za izposojo.


17. 05. 2024

Iz šempetrske bolnišnice odhaja pet kirurgov

Pet kirurgov iz šempetrske bolnišnice je danes podalo odpoved. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič z razlogi še ni seznanjen. V oddaji tudi o tem: - V stari stavbi šempetrske bolnišnice odprli simulacijski Zdravstveno izobraževalni center. - Primorsko-notranjsko gospodarstvo znova caplja na repu slovenskega povprečja. - Opuščena plovila iz Jernejevega kanala naprodaj za en evro.


16. 05. 2024

Ribiči pričakujejo pomoč države

Danes odmeva odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice, da 451 pritožb, ki jih je zaradi kazni za ribolov v Piranskem zalivu vložilo 20 slovenskih ribičev, ni dopustnih. Ribiči nad takšno odločitvijo sicer niso presenečeni, kljub temu pa so razočarani. Skupna vsota kazni znaša že 3,4 milijona evrov. Kot poudarjajo, sami glob ne zmorejo poravnati, zato pričakujejo zaščito in pomoč države. Na sestanku prihodnji teden pa se bodo odločili, ali bodo še pluli v del Piranskega zaliva, ki je po arbitražni razsodbi pripadel Sloveniji, a ga Hrvaška še vedno ne priznava. V oddaji pa še: - V Portorožu so odprli Internautico. - Benkoč v odzivu na odločitev KPK dejal, da njegov glas ni vplival na končno odločitev. - Motiv za streljanje v Gorjanskem še ni znan.


15. 05. 2024

Nekdanja stavba Nove KBM v Novi Gorici bo dobila novo vsebino

Vanjo bosta del dejavnosti preselila zdravstveni in zobozdravstveni dom. V celoti se bosta iz sedanjih najetih prostorov preselila Center za pomoč na domu in uprava Vrtca Nova Gorica. V oddaji tudi o tem: - Na koprskem sodišču zaključek zgodbe o goljufiji Cimosa z evropskim denarjem. - Pripravlja se evidenca o zaporah na cestah, pripomogla naj bi k zmanjšanju zastojev. - V Tolminu srečanje koordinatorjev ekovrtcev Slovenije.


14. 05. 2024

Bratušek: Rešitev za Kanin bi občina morala iskati prej

Ena glavnih tem današnje seje sveta severnoprimorske regije je bila tudi smučišče Kanin. Če bi se stvari začele reševati prej, bi bile lahko drugačne, je bila kritična ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Potrdila je, da se je na ministrstvu zglasilo več morebitnih vlagateljev. Bovški župan Valter Mlekuž zaradi zaveze k molčečnosti imen ne razkriva, a meni, da gre za resne vlagatelje. Skladno z zakonom o javno-zasebnem partnerstvu mora ponudbo najprej pregledati ministrstvo za finance. V oddaji pa tudi: - Krožišče v Hrpeljah končano, polovična zapora se seli na cesto Kozina-Divača. - V Kopru je učence združil kviz 'Rdeči križ in mladi za boljši svet'. - Tantadruja za življenjsko delo bo letos prejel prevajalec Srečko Fišer.


13. 05. 2024

Gospodarstvo na Severnem Primorskem v odlični kondiciji; na Obali, Krasu in na Notranjskem z nižjimi dobički

Obalno-kraške družbe so lani ustvarile manj prihodkov, nižji je bil tudi dobiček. Severno primorska regija se je po razvitosti med 12 statističnimi regijami uvrstila na četrto mesto, primorsko notranjska pa na predzadnje. V oddaji tudi o tem: - V Ajdovščini se stanovalci doma starejših občanov selijo v nove prostore. - V Senožečah se spominjajo Danila Zelena. - Finale lige prvakov bo sodil Slovenec.


10. 05. 2024

V Kopru odprli Tedne vseživljenjskega učenja

S kulturno prireditvijo v prostorih koprskega gledališča so danes odprli 29. Tedne vseživljenjskega učenja, katerih slogan je Učenje je življenje, naj krepi in radosti. Vseslovenski festival je najvidnejša promocija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki bogati znanja posameznikom in celotni skupnosti. V oddaji tudi o tem: - Država in občina Bovec dobili ponudbo za rešitev smučišča Kanin. - V projektu Smart Agro Grape tri leta iskali rešitve za napredno vinogradništvo. - Tadej Pogačar najhitrejši na kronometru sedme etape Gira.


09. 05. 2024

Kako se pridružitve Slovenije evropski družini spominjata takratna protagonista?

Zvečer bo Slovenija uradno obeležila 20 let članstva v Evropski uniji. V Novi Gorici se že od jutra vrstijo različni dogodki, Bevkov trg je preplavljen s stojnicami, na travniku pred občinsko stavbo pa je vse nared za državno proslavo. Najmlajše mesto sta danes obiskala tudi protagonista, ki sta pred dvajsetimi leti odštevala zadnje sekunde pred pridružitvijo Slovenije evropski družini. V oddaji pa tudi: - Za istrsko ribištvo in podeželje v tej finančni perspektivi več kot pet milijonov evrov - V Pivki poteka slovesnost ob občinskem prazniku - Odprli so posodobljeno in na novo zasnovano Učno pot vodnih virov ob Movraški vali.


08. 05. 2024

Piranska občina izenačila cene privezov za ribiška in druga plovila

Pred spremembo evropske uredbe lani oktobra je bila Slovenija upravičena do 990.000 evrov za triletno obdobje subvencioniranja ribičev. Nova zgornja meja je 396.000 evrov. V oddaji tudi o tem: - V Lipici zadovoljni z obiskom med prazniki. - Natečajne rešitve za ureditev priobalnega pasu razstavljene še v Izoli. - Na Goriškem bodo raziskali dediščino čeških steklopihalcev.


07. 05. 2024

UE Ilirska Bistrica naslednja uvaja sistem eGraditev

Upravna enota Ilirska Bistrica bo ta četrtek uvedla sistem eGraditev, ki bo v celoti digitaliziral postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja. Ministrstvo za naravne vire in prostor je s postopnim uvajanjem omenjenega sistema začelo letos, marca ga je kot prva zagnala upravna enota Postojna, kjer beležijo pozitivne izkušnje, so sporočili z ministrstva. Ostali poudarki oddaje: - Komunala Izola zvišala ceno storitev za občino. - Zaradi državne proslave v četrtek številne zapore v središču Nove Gorice. - Med nominiranci za nagrado Desetnica sta tudi dve Primorki.


06. 05. 2024

Začenjajo se dela tudi na slovenski strani Trga Evrope

Dela na čezmejnem gradbišču Trga Evrope in na bližnji cestni infrastrukturi na italijanski strani potekajo v skladu s predvideno časovnico, so ob današnjem ogledu gradbišča zagotavljali predstavniki nosilcev te naložbe. Njena skupna vrednost znaša blizu 3 milijone evrov, od tega prenova Trga Evrope približno 2,2 milijona. V oddaji pa še: - V Pobegih so odprli novo podružnično lekarno. - Stavki novinarjev RAI so se priključili tudi na deželni radioteleviziji s sedežem v Trstu. - Nova Gorica gosti mednarodni ženski teniški turnir serije WTT.


06. 05. 2024

Tako Anja Osterman kot Špela Ponomarenko Janić sta še v igri za olimpijske igre

Odbor za mirne vodbe pri KZS je sprejel odločitev, po kateri imata obe nekdanji sotekmovalki še enake možnosti za nastop v Parizu. Anja Osterman bo nastopila na kvalifikacijah v Szegedu, v kolikor bo normo dosegla, se bo s Špelo Ponomarenko Janić za nastop na OI pomerila še na tekmah svetovnega pokala v Szegedu in Poznanu. V oddaji tudi o tem: - Javno naročilo za rekonstrukcijo ceste in parkirišča na vrhu prelaza Vršič oddano. - V Izoli vsako soboto in sredo spet 'Ruba sz moje njive'.


30. 04. 2024

Nocoj bodo zagoreli kresovi

Na predvečer praznika dela bodo prižgali kresove, ponekod so sindikati in nekatere druge organizacije organizirali kresovanja. Tako bo tudi na Markovcu v Kopru, v Borovem gozdičku v Novi Gorici in na grajskem vrtu v Ajdovščini. V oddaji tudi o tem: - Med prvomajskimi prazniki v Kobariškem muzeju brezplačna vodenja. - Avtocesto med Kozino in Črnim kalom bo obnavljalo podjetje Godina z bolgarskim partnerjem. - V Ankaranu sprejeli koncept za učinkovito rabo energije.


29. 04. 2024

Sindikati v Rožni dolini pozvali k odpravi nadzora na meji

Na nekdanjem mejnem prehodu Rožna dolina so se danes srečali predstavniki sindikatov Slovenije in Furlanije Julijske krajine. Čezmejno srečanje že tradicionalno poteka tik pred praznikom dela, da bi še posebej opozorili na številna nerešena vprašanja, s katerimi se sooča več tisoč delavcev, ki si kruh služijo na drugi strani nekdanje meje. Državi so v prvi vrsti pozvali k ukinitvi nadzora na meji, ki ovira prost pretok delovne sile in blaga. V oddaji pa tudi: - V Ankaranu so ponovili razpis za oddajo dveh lokalov na plaži. - Slovenski in italijanski strokovnjaki v skupne raziskave za izboljšanje varstva in upravljanja severnega Jadrana. - Zvonovi v Dolini spet zvonijo.


26. 04. 2024

Gradnja vstopne točke Kraški rob se zaključuje

Graditev vstopne točke Kraški rob se zaključuje. V prvi fazi je občina uredila objekt, v katerem bodo razstavni prostor, točka z informacijami o turistični ponudbi območja, razgledna ploščad in tržnica lokalnih pridelkov. Z vstopno točko bo upravljal občinski Zavod za mladino, kulturo in turizem. V oddaji tudi o tem: - Novogoriški gasilci slovesno prevzeli reševalno vozilo. - Začela se bo gradnja parkirišča v Olmu. - V Vipavi potekala 2. redna seja rektorske konference.


25. 04. 2024

V Rižarni počastili osvoboditev izpod nacifašizma

Osrednja slovesnost v Furlaniji Julijski krajini je bila v tržaški Rižarni, nekdanjem koncentracijskem taborišču. V imenu dvojezičnih oz. tradicionalno slovenskih občin je na slovesnosti govoril podžupan občine Dolina Goran Čuk, ki je med drugim spomnil na italijansko okupacijo slovenskih krajev ter na grozote nacizma in fašizma. V oddaji tudi o tem: - Voda iz pipe je naš privilegij. - Park vojaške zgodovine iz Pivke, Kobilarna Lipica in Park Škocjanske jame bodo nadaljevali sodelovanje. - V Novi Gorici se začenja festival vrtnic.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt