Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jutranjik

2639 epizod

2639 epizod


Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.


26. 02. 2024

Slovenska košarkarska reprezentanca je z odliko opravila uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Pred dvorano in v njej se je zbralo nekaj skupin protestnikov, ki so mirno, s transparenti in zastavami izrazili solidarnost s prebivalci Palestine. V jutranjiku tudi o tem: - 19 mesecev po požaru na Krasu oškodovanci zahtevajo vsaj odgovor. - Premier naj bi državnemu zboru poslal ime kandidata za novega ministra ali ministrico. - Občina Nova Gorica bo vložila zahtevo za ustavno presojo zakona o pogrebni dejavnosti.


23. 02. 2024

Med predlagatelji in nasprotniki sprememb zakona o varstvu okolja vse bolj napeto.

Predstavniki delavcev Salonita Anhovo vztrajajo, da predlagane spremembe okolijskega zakona vodijo v zaprtje anhovske cementarne. Občina te navedbe zavrača in odločno podpira zakonske spremembe. V oddaji tudi o tem: Odlok o plovbi po Soči gre na ustavno sodišče Predsednica republike bo podpisala odlok o razpisu evropskih volitev Solidarnostni odbor za svobodno Palestino pred nedeljsko košarkarsko tekmo v Kopru napoveduje mirne izraze solidarnosti s Palestinkami in Palestinci


22. 02. 2024

Ministrstvo z vodstvi zavodov o delu po začetku veljave preklicev soglasij za nadurno delo

V manj kot tednu dni sta javnost pretresli dve hudi napaki pri zdravljenju bolnikov. Analiza bo pripomogla, da bo tako hudih napak v medicini v bodoče čim manj, pravi predsednik komisije za medicinsko etiko, Božidar Voljč, a ob tem izpostavlja, da posledice doživljenjsko nosijo pacienti. Že 6. teden teče zdravniška stavka. Ministrica Valentina Prevolnik Rupel se pogajanj ne udeležuje, se bo pa danes vnovič srečala z direktorji zdravstvenih zavodov. V oddaji tudi o tem: - Občina Ajdovščina v evropskem projektu za izboljšanje protipožarne ogroženosti naravnega okolja. - Z mestnimi drevesi moramo začeti strateško upravljati. - Kmetijske organizacije bodo s protestom v nekaterih mestih danes opozorile na nevzdržen položaj. - V Trstu od danes na ogled več kot 50 del priznanega nizozemskega slikarja Vincenta van Gogha.


21. 02. 2024

V Novi Gorici bo kmalu zaživela stanovanjska skupnost za starejše

Slovenija v razvoju oskrbe starejših zaostaja za številnimi evropskimi državami. Institucionalna oblika varstva je sicer razvita, v zadnjih letih tudi pomoč na domu in dnevni centri. Stanovanjske skupnosti pa so še v povojih. Spomladi bo zaživela v Novi Gorici. V oddaji tudi o tem: Propadel je še en poskus svetovne diplomacije, da bi v Gazi vsaj začasno utihnilo orožje. Direktor Pomorskega muzeja ob 70-letnici delovanja: na vseh ravneh si želimo več razumevanja o pomenu pomorstva Poplavna študija izolskega mestnega jedra pripravljena, prihodnji mesec jo bodo predstavili javnosti


20. 02. 2024

Krajani Senožeč zaradi tovornjakov izgubljajo potrpljenje

Vstopili smo v šesti teden zdravniške stavke. Vlada in Fides stališč še nista zbližala, pozornost je usmerjena v prvi marec, ko v veljavo stopijo preklici soglasij za nadurno delo. Krajani Senožeč izgubljajo potrpljenje. Zaradi gradnje drugega tira vas Laže dnevno prevozi tudi tisoč tovornjakov. Vodstvo družbe 2TDK je obljubilo, da bo ukrepalo. V oddaji tudi o tem: - ZDA se v tokratnem predlogu prvič nedvoumno zavzemajo za razglasitev začasnega premirja. - Slovenija na pogovor poklicala ruskega veleposlanika. - Podjetje Emigma kupilo 3 PORT - Jutrišnja tekma med Koprom in Muro prestavljena, je sporočila Nogometna zveza Slovenije.


19. 02. 2024

Operaterji na 112 stavkajo

Nov teden, nova stavka. Stavko začenjajo v klicnih centrih 112. Zdravniki stavkajo že šesti teden, nove zaostritve protestnih aktivnosti napovedujejo tudi sodniki, tožilci in uradniki na upravnih enotah. V oddaji tudi o tem: - Zunanji ministri Evropske unije tudi o vzpostavitvi pomorske operacije v Rdečem morju. - Ambulanta družinske medicine v Pobegih pri Kopru je ostala brez zdravnice. - Mali trgovci opozarjajo, da je podeželska trgovina obsojena na propad. - V nasilju, ki so ga povzročili navijači Maribora, je bilo poškodovanih šest igralcev Mure.


16. 02. 2024

Danes informativni dnevi: Katere so novosti na Univerzi na Primorskem?

Srednje in višje šole ter fakultete bodo danes in jutri v znamenju informativnih dnevov, na katerih bodo mladi lahko dobili informacije o šolskih in študijskih programih, ki jih zanimajo. V oddaji pa še: - 'Fabrike ne damo!' je pred občinsko stavbo s transparenti vzklikalo več kot 300 zaposlenih v Salonitu. - Državni zbor se bo seznanil z odstopom pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. - V Komnu in Braniku so s spominsko slovesnostjo obeležili 80. letnico požiga vasi.


15. 02. 2024

V zbirnih centrih se kopičijo kupi komunalnih odpadkov

V zbirnih centrih komunalnih podjetij se kopičijo kupi komunalnih odpadkov. Tudi v zbirnem centru koprske Marjetice. Sežigalnice v tujini namreč slovenskih mešanih komunalnih odpadkov ne sprejemajo več, domače zmogljivosti so premajhne. Mešane odpadke Marjetica odlaga kar pod milim nebom, tudi na dežju, prostora pod urejenimi nadstreški ni dovolj. Od januarja je tako tudi v Sežani in številnih drugih komunalah. V oddaji tudi o tem: V tolminskem vrtcu sprejeli dodatne varnostne ukrepe, potem ko je deklica sama zapustila stavbo V Vipavi pripravljajo celostno prometno strategijo Vse več držav Izrael poziva, naj opusti načrtovano kopensko ofenzivo na Rafo, zadnje zatočišče za civiliste na jugu Gaze.


14. 02. 2024

Piranska občina ne bo ponovila razpisa za najem teniških igrišč v Portorožu

Delavci v turških gradbenih podjetjih, ki gradijo drugi tir med Divačo in Koprom, so za jutri napovedali stavko. Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti se je o izpolnjevanju zahtev včeraj več ur pogajal s predstavniki delodajalcev, a izid sinoči še ni bil znan. Piranska občina ne bo ponovila razpisa za najem teniških igrišč v Portorožu, na katerega se ni odzval nihče. Župan Andrej Korenika zavrača očitke, da je mesečna najemnina, ki so jo določili na osnovi opravljene cenitve, previsoka. Obžaluje, da turistično gospodarstvo ni prepoznalo ponujene priložnosti: Celotno priobalno območje bodo tako najprej uredili za šport in rekreacijo domačinov. V oddaji tudi o tem: - Ob odprtju novega sodnega leta tudi o težavah sodstva in plačni problematiki. - Državna volilna komisija opozarja na težave za izvedbo evropskih volitev. - Graditev novogoriškega zdravstvenega doma se bo zavlekla. - V nogometni Ligi prvakov so odigrali prvi tekmi osmine finala.


13. 02. 2024

SD bo aprila odločal o novem vodstvu

Stranka SD bo predvidoma 13. aprila izvedla volilni kongres, kjer bo izbirala novo vodstvo stranke. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan stranko zapušča. V oddaji tudi o tem: - Naftni derivati so se podražili. - Ali župani pri poteh v tujino ravnajo gospodarno? - Premična naprava za mletje gradbenega materiala sredi Hrvatinov skrbi krajane. - Luka Dončić še naprej blesti v ligi NBA.


12. 02. 2024

Kako olajšati dostop tujih delavcev na slovenski trg dela?

Socialni demokrati bodo popoldne iskali pot iz najhujše krize doslej. V stranki se namreč v zadnjih tednih iskri, slišati je tudi pozive k odstopu vodstva in deljena mnenja o delu v koaliciji. Začenja se peti teden stavke Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Stavka, ki traja že 28 dni, je tako postala tudi najdaljša zdravniška stavka v zgodovini države. V oddaji tudi: - V zvezi Nato in v Evropski uniji ostro nad besede Donalda Trumpa. - Kadrovske stiske v novogoriškem domu upokojencev: izčrpani, preobremenjeni in podplačani delavci. - Izolski hotel Dva topola po prenovi z novim imenom odprt za vse. - Tudi Primorci med prejemniki Bloudkovih priznanj.


09. 02. 2024

"Ljubljana bi morala od Rima zahtevati, da preneha manipulirati z zgodovino."

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije se je s posebno izjavo pred jutrišnjim praznikom spomina v Italiji obrnila na predstavnike slovenske države in jih pozvala k odzivu, saj da sosedje vsako leto znova in znova ponujajo ponarejeno zgodovino. V oddaji pa še: - Medtem ko zdravniki zaključujejo četrti teden stavke, v DZ razprava, kje je obtičala zdravstvena reforma. - V slovenski Istri zadovoljni z lanskim turističnim obiskom. - Slovenski nogometaši v ligi narodov v skupini z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom.


07. 02. 2024

Družina Türk je priznala, da ima v Parecagu črno gradnjo

Vila družine Türk v Parecagu, ki je bila pred enajstimi leti razkrita kot črna gradnja, je legalizirana. To jim je uspelo, ker novi gradbeni zakon omogoča legalizacijo objektov daljšega obstoja, je poročala TV Koper. V oddaji tudi o tem: - Ministrica za pravosodje danes s sodniki in tožilci. - Dijaki bistriške gimnazije odprli izmenjevalnico elektronskih naprav. - Pomoč ranljivim skupinam z igračami, ki krepijo njihove kognitivne funkcije in motorične spretnosti. - Športna sreda prinaša četrtfinalne tekme pokalnega tekmovanja rokometašev.


06. 02. 2024

Pravosodna ministrica je ponudila svoj odstop, premier ga še ni sprejel

Dominika Švarc Pipan je premierju Robertu Golobu včeraj ponudila svoj odstop. Po njenih besedah ji je predsednik vlade predlagal, naj ostane na položaju, dokler se ne razčistijo nepravilnosti glede nakupa nove sodne stavbe. V oddaji tudi o tem: Lokalna akcijska skupina Vipavska dolina bo krepila kmetijska gospodarstva in izboljšala infrastrukturo na podeželju; Vodič z naslovom Slovenski obrazi Gorice predstavlja štiri sprehode po tem mestu; V Sanremu se začenja izbor za najlepšo italijansko popevko.


05. 02. 2024

Nakup sodnih prostorov preiskujejo kriminalisti

Zaradi afere nakup sodnih prostorov je v politiki vse bolj napeto. Danes je na dnevnem redu še en sestanek med premierjem Robertom Golobom in pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan. V SD-ju vztrajajo, da mora premier Golob ministrico Švarc Pipan, ki je zaradi objektivne odgovornosti pri spornem poslu izgubila podporo stranke, takoj razrešiti. V oddaji tudi o tem: - Vpisi državnih obveznic z obrestno mero 3,4 odstotka potekajo v skladu s pričakovanji. - Evropski parlament o podpori Ukrajini in protestih kmetov. - Prenova pristanišča Jernejev kanal v Seči bo zakjučena konec marca. - Bo stara šola v Gradinu v prihodnje namenjena turizmu? - Nika Prevc utrdila skupno vodstvo v svetovnem pokalu.


02. 02. 2024

2000 ljudi mesečno odpove termin v šempetrski bolnišnici

"Vsako prenaročanje je nerodna zadeva za zdravnike, morajo najti nov termin, pa tudi, če se prepozno prenaročiš, si nekomu odvzel termin za obravnavo," pravijo v šempetrski bolnišnici, kjer so lani uspeli skrajšati čakalne vrste. Letos bodo zaradi stavke številke zagotovo drugačne. Vrh EU so včeraj spremljali protesti kmetov. Nekoliko jih je pomirilo srečanje z evropskim vrhom, ki v kratkem napoveduje predlog ukrepov. ...v oddaji boste slišali še: Ameriška vojska potrdila tarče povračilnih napadov, ob tem v ZDA poudarjajo, da si ne želijo zaostrovanja na Bližnjem vzhodu Na letošnjem sejmu Alpe-Adria krovna tema 'Umetnost in kultura' V Škocjanskem zatoku bodo obeležili svetovni dan mokrišč


01. 02. 2024

Vrh koalicije v senci odločitve o usodi pravosodne ministrice

Predsednica SD-ja Tanja Fajon pričakuje, da bo premier Robert Golob upošteval odločitev stranke in razrešil Dominiko Švarc Pipan, sicer se bodo morali v koaliciji pogovoriti, kako naprej V oddaji tudi o tem: V gradbeništvu primanjkuje velikih infrastrukturnih projektov Dela za rekonstrukcijo ceste med Ankaranom in Koprom se bodo začela še letos Novogoriške odbojkarice so zmagale v Kopru


31. 01. 2024

FIDES zaostruje stavko: se bodo po umiku soglasij za nadurno delo začele sesuvati posamezne dejavnosti?

V šempetrski bolnišnici še nimajo podatka, koliko zdravnikov bo podalo preklic soglasij za nadurno delo. Varnost bolnikov se bo zagotavljala na urgentnem centru in za vse hospitalizirane paciente. Druge dejavnosti bi se lahko začele sesuvati. V oddaji tudi o tem: Znana bo politična usoda pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Zaradi neuresničene odločbe ustavnega sodišča stavkajo tožilci. Pokojnine se bodo danes predčasno redno uskladile. Kanin ostaja zaprt, s tem tudi povezava s smučiščem Na Žlebeh.


30. 01. 2024

Bo pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan upoštevala poziv stranke in odstopila?

Pravosodni ministrici v matični stranki SD očitajo objektivno odgovornost za domnevno preplačilo objekta za sodno stavbo v Ljubljani. Ministrica naj bi se na poziv k odstopu odzvala danes, to naj bi storil tudi premier Robert Golob. V oddaji tudi o tem: FIDES bo odločal o zaostritvi stavke, nadaljuje se stavka na upravnih enotah, jutri bodo delo prekinili še tožilci Zaradi dolgih čakalnih dob lahko slovenski pacienti uveljavljajo povrnitev stroškov zdravljenja v tujini Kraški in Rižanski vodovod v tem letu v kratkoročne ukrepe za boljšo vodooskrbo


29. 01. 2024

Od danes bo stavkalo okoli 2 tisoč uradnikov na 40-tih upravnih enotah

V oddaji še: Ostre obsodbe skrunitve spominskega obeležja TIGR pri Padričah V Šempetru naredili korak do poslovne cone Vrtojba ob hitri cesti Univerza na Primorskem želi podjetjem in javnim ustanovam pomagati izboljšati digitalno pismenost Rokometaši Francije so evropski prvaki


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt