Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni abonma

4 epizod

4 epizod


Glasbeni abonma je plod skupnih prizadevanj glasbenega uredništva in produkcije pri spremljanju koncertnega in glasbeno-vzgojnega življenja na Primorskem. Tako v prvem delu, v rubriki »Mladi Primorski talenti« predstavljamo posnetke najboljših učencev (in nekaterih učiteljev) primorskih glasbenih šol, v drugem delu pa predvajamo posnetke koncertov primorskih organizatorjev. Večernim koncertom lahko prisluhnete kar v domačem naslonjaču, pa še abonma je brezplačen!


11. 04. 2024

Glasbeni abonma, Primorska poje 2

Primorska poje, vsako pomlad že 55 let in oddaja Glasbeni abonma drugič v tej sezoni odpira pot do izbranih posnetkov letošnje pevske manifestacije. Najprej predstavljamo Komorni zbor Ipavska iz Vipave, ki ga vodi Damjana Vončina. Zbor je dopolnil četrt stoletja delovanja in vse svoje obdobje jadra na najvišji kakovostni ravni v Sloveniji in v tujini, vsako leto pa nastopi tudi na festivalu Primorska poje. Zatem bomo slišali celotno prireditev Primorska poje, ki se je odvila v nedeljo, 24. marca v Kulturnem domu v Postojni. Nastopili so: Fantovski pevski zbor UP PEF, Koper, zborovodkinja: Barbara Kopačin Mešani pevski zbor Fran Venturini, Domjo, zborovodkinja: Cinzia Sancin Vokalna skupina Malum, Hrpelje - Kozina, zborovodja: Matej Velikonja Vokalna skupina Tamariska, Izola, zborovodkinja: Andreja Štucin Cergol Slovenski lovski pevski zbor Doberdob, zborovodkinja: Anastasia Purič Dekliški pevski zbor UPPEF, Koper, zborovodkinja: Andreja Štucin Cergol


04. 04. 2024

Son du Xango in Patricio Bonfiglio z glasbo Astorja Piazzolle

Petčlanska furlanska glasbena zasedba Son du Xango z argentinskim bandoneonistom Patricijem Bonfigliem je osvežila izbrane skladbe Astorja Piazzolle, ki jih je leta 1974 posnel v Italiji in s koncertom 14. februarja v Kulturnem domu v Novi Gorici povsem prevzela občinstvo. Tango je bil na prvi središčni osi koncerta in glasbena strast ob njej. Tu lahko prisluhnete posnetku koncerta, ki so ga pripravili: glasbena producentka Ksenija Kos, tonski mojster Tadej Tadič in asistent Matija Žavbi. Najprej tri skladbe z albuma Summit iz leta 1974:: Deus Xango, 20 Years Ago in Summit. Nato skladba Violéntango iz albuma Libertango iz leta 1974, sledila bo skladba Milonga Loca iz filma »Tangos. El exilio de Gardel« iz leta 1985. Koncert nadaljujeta dve skladbi iz albuma Summit: Close Your Eyes and Listen ter Reminiscence. Sledijo še tri skladbe iz albuma Libertango: Tristango, Meditango in Novitango. Zadnji del koncerta zaokrožata skladbi iz Suite Troileana Whisky in Zita. Koncert se zaključuje z dodatkom, to je z večno priljubljeno skladbo Libertango.


28. 03. 2024

Giovanni Battista Pergolesi: Stabat mater

Glasbeni abonma prinaša koncert, ki se je odvil 24. marca 2024 v okviru cikla Simfonic Voices v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru. Na sporedu je bila večstavčna vokalno instrumentalna skladba italijanskega baročnega skladatelja Giovannija Battiste Pergolesija: Stabat mater. Kontemplativno baročno partituro so izvedli: projektni orkester Camerata academica Koper, 70 – članski združeni dekliški zbor, ki so ga sestavljale gostujoče članice Dekliškega zbora Hamburg, Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem ter Dekliškega pevskega zbora glasbene šole Koper, solistki sopranistka Sara Ognjanovič ter mezzosopranistka Brina Vuković. Dirigiral je Slaven Kulenović.


21. 03. 2024

Primorska poje

Kot znanilec pomladi se na valove Radia Koper vrača oddaja Glasbeni abonma. Prinašala bo vzdušje s koncertnih prizorišč različnih zvrsti znotraj klasične in zborovske glasbe. Predstavljala bo mlade, obetavne glasbenike in njihovo navdihujoče delo ter seveda vse drugo, kar se dogaja na koncertnih odrih Primorske. Glede na to, da pomlad prinaša tudi tradicionalni pevski festival Primorska poje, prva oddaja odpira pot do izbranih posnetkov letošnje pevske manifestacije. Primorska resnično poje, na tej in na oni strani meje. Kar 20 pevskih sestavov nastopa v letošnji pomladi in poje več kot 3000 grl. V Glasbenem abonmaju nastopajo: Vokalni tercet sestre Kobal iz Ajdovščine Mešani pevski zbor Lipa iz Bazovice Vokalna skupina Kresnik iz Sežane Ženska vokalna skupina Korala iz Kopra Komorni zbor Grgar iz Nove Gorice Komorni zbor Ipavska iz Vipave Vokalna skupina Grlice iz Budanj Vokalna skupina Lijak 1883 iz Vogrskega Ženski pevski zbor Konfluens iz Sovodenj


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt