Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Arhiv

Glasba po željah Glasba po željah

14.07.2024

Radijska oddaja "Glasba po željah« na tradicionalen in uspešen način povezuje Radio Koper s poslušalci ter tako že od samega začetka izpolnjuje poslanstvo medija. Stara je toliko kot radio sam, torej več kot šest desetletij. V zadnjem času smo jo z izvirnim, sproščenim in bolj komunikativnim načinom vodenja približali kar najbolj široki paleti občinstva.

Opoldnevnik Nekdanji ameriški predsednik Trump preživel poskus atentata

14.07.2024

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je povzročil šok v ZDA in drugod po svetu. Med poskusom atentata je bila poleg napadalca ubita še ena oseba, ki se je udeležila zborovanja, dve pa sta bili huje ranjeni. Trumpa je krogla oplazila po desnem ušesu. V oddaji tudi o tem: - Zagorelo je v portoroškem lokalu Alaya. - Gradbinci na drugem tiru pridobivajo tudi reference za prihodnje samostojne infrastrukturne posle. - Kino Istra tudi letos poleti s filmskim programom za vse generacije.

Za in proti Gimnazija Bežigrad - II. Gimnazija Maribor (finale)

14.07.2024

Niz oddaj Za in proti - na valovih debate je prišel do sklepnega dela: pred nami je veliki finale, kjer se bosta za glavno nagrado debatnega turnirja pomerili ekipi Gimnazije Bežigrad ter II. Gimnazije Maribor. Obe moštvi sta v predhodnih dvobojih pokazali veliko mero spretnosti, logičnega razmišljanja in koherentnega podajanja stališč. Zmagovalec današnjega srečanja si bo prislužil glavno nagrado, potovanje v eno izmed evropskih prestolnic. Oddajo vodi Blaž Maljevac, kot član žirije nastopa v oddaji tudi izolski hitrobesednež Drill. Uživajte v osrednji debati te zanimive radijske serije.

Zjutraj Kako se je sedemletnik iz Nove Gorice znašel na nogometni zelenici Eura 2024?

13.07.2024

Uvrstitev v finale evropskega nogometnega prvenstva je Anglijo vodila tudi preko srečanja s Slovenijo, kjer sta se ekipi razšli neodločenim izidom. Naši reprezentanci je tekma v Kolnu prinesla zgodovinsko uvrstitev v osmino prvenstva, kar je na stadionu v živo pospremilo okoli 12 tisoč navijačev. Prav v posebno spominsko knjigo si bo to tekmo shranila tudi primorska družina Zoratti Padovan iz Nove Gorice. Zakaj, je v prijetni senci na bregu Soče v Solkanu zanimalo Tjašo Škamperle.

Glasba po željah Glasba po željah

13.07.2024

Radijska oddaja "Glasba po željah« na tradicionalen in uspešen način povezuje Radio Koper s poslušalci ter tako že od samega začetka izpolnjuje poslanstvo medija. Stara je toliko kot radio sam, torej več kot šest desetletij. V zadnjem času smo jo z izvirnim, sproščenim in bolj komunikativnim načinom vodenja približali kar najbolj široki paleti občinstva.

Opoldnevnik V Bovcu predstavili javno-zasebno partnerstvo za rešitev Kanina, na potezi je država

13.07.2024

Konzorcij podjetnikov Promotor je na včerajšnji izredni seji Občine Bovec predstavil projekt javno-zasebnega partnerstva za oživitev gorsko-turističnega centra Kanin. Brez državnega vložka ne bo šlo, so vnovič poudarili. Projekt med drugim predvideva novo krožno-kabinsko žičnico s kapaciteto 1200 oseb na uro in potovalnim časom 12 do 15 minut. To bi lahko uresničili do konca leta 2026. V oddaji tudi o tem: - Vročinski val marsikoga zvabi v hribe, v planinskih kočah pa se soočajo s težavami pri iskanju oskrbnikov. - Zdravilišče Rdečega križa Debeli rtič bo letos obiskalo 17.000 otrok. - V Berlinu je vse pripravljeno za jutrišnji finale evropskega prvenstva.

Primorski dnevnik Delodajalci in sindikati glede izhodišč pokojninske reforme na nasprotnih bregovih

12.07.2024

Ekonomsko-socialni svet je danes razpravljal o izhodiščih pokojninske reforme. Delodajalci podpirajo podaljševanje delovne dobe, sindikati temu nasprotujejo. V oddaji tudi o tem: - Potniški terminal bo gradila družba Makro 5 gradnje. - Mestna občina Koper naročila in izbrala izvajalca za snemanje občinskih cest. - V Marezigah se začenja mednarodni festival big bandov MareziJazz

Dopoldan in pol Kantadore v Abitantih

12.07.2024

V četrtek, 11. julija se je v vasi Abitanti odvil dogodek, ki je več obletnic povezal v zgodbo o istrski dediščini. Radio Koper praznuje 75 let in 30 let je odkar je bila ena od javnih radijskih oddaj v vasi Abitanti. Ta vas je bila tedaj skoraj povsem izpraznjena. Žalost prazne, odmaknjene vasi je nagovorila tedanjega odgovornega urednika Miloša Ivančiča za organizacijo prireditve in glasbeni urednik Emil Zonta je povabil nekaj mož, za katere je vedel, da dobro pojejo in zasejal je seme pevski zasedbi Kantadore, ki še sedaj pojejo istrske pesmi v starih pevskih praksah. Skupaj z Radiem Koper in številnim občinstvom, ki je napolnilo kamnito dvorišče domačije Grondal so praznovali svojo trideseto obletnico. S skupino Kantadore je nastopil njihov dolgoletni vodja Emil Zonta s starimi glasbili, pa domačin Manuel Šavron, akademski glasbenik in pedagog diatonične harmonike ter gostitelj Gracijan Perič. Utrinke večera je zbrala Simona Moličnik.

Opoldnevnik Še naprej bo sončno in zelo zelo vroče

12.07.2024

Na Agenciji za okolje napovedujejo, da se vreme tudi v prihodnjih dneh ne bo bistveno spremenilo: še naprej bo sončno in vroče. Obenem znova opozarjajo na veliko toplotno obremenitev po nižinah, zlasti sredi dneva in popoldne. V oddaji tudi o tem: - Visoko obletnico požiga tržaškega narodnega doma obeležili s predavanjem o gledališki dejavnosti. - Marko Šajn poslikal steno pomožnega objekta piške železniške postaje. - Slovenski olimpijci optimistično v Pariz, Roglič odstopil s Toura.

Dopoldan in pol Piranski svetilnik je edinstven kulturni spomenik

12.07.2024

Dopoldne smo se preselili v Piran, pravzaprav v svetilnik na Punti. Tam so namreč odprli razstavo Piranski svetilnik - Il faro di Pirano, ki je nastala ob zaključku prenove zunanjosti svetilničarjevega stanovanja, zgrajenega leta 1874. Pripravil jo je Pomorski muzej, ki je ta naš edinstveni kulturni spomenik pomorske dediščine tudi prevzel v upravljanje. Več nam je povedala Lea Širok, ki je v Piranu tik pred odprtjem razstave pred mikrofon povabila nekaj sogovornikov. Svetilnik se nahaja na skrajni točki polotoka, na katerem se razprostira mesto Piran. Postavljen je na obrambnem stolpu, ki je bil del beneškega obzidja in je najbrž nastal v procesu prestrukturiranja, ki je potekalo med 16. in 17. stoletjem, podobne, vendar starejše srednjeveške obrambne strukture, kot so pokazale leta 2008 opravljene arheološke raziskave. Stolp je zgrajen iz peščenjaka in ima močno strukturo. Njegov sprednji del, ki gleda proti jugozahodu, drug ob drugem krasita grba iz belega istrskega kamna. Prvi predstavlja grb družine Bembo (župan), na drugem pa je križarski ščit Občine Piran. Oba sta datirana v leto 1617. Zgornji del nekdanjega obzidja je zgrajen iz belega kamna in sega v sredino devetnajstega stoletja, ko so tja postavili celo topove. Utrdbo so namreč pred morebitnimi vsiljivci z morja varovali žandarji.

Jutranjik 'Istrski med' zaščiten kot skupni proizvod Slovenije in Hrvaške

12.07.2024

Evropska komisija je vpisala "Istrski med" v register zaščitenih označb porekla, kar pomeni zaščito tega medu kot skupnega proizvoda Slovenije in Hrvaške. Vlogo so skupaj pripravili slovenski čebelarji iz Obalnega čebelarskega društva Koper in hrvaški čebelarji iz Istre. Ostali poudarki oddaje: - V Kopru so predstavili rekordno slovensko olimpijsko odpravo - Piranski svetilnik vendarle nova dislocirana enota Pomorskega muzeja - Ekonomsko-socialni svet danes o izhodiščih za pokojninsko reformo, med drugim zviševanju starostne meje.

Petkova anketa Sončno, vroče in soparno

12.07.2024

Primorska je že nekaj dni v primežu vročinskega vala. Letos je to drugi, ampak za razliko od junijskega prinaša še višje temperature. Agencija za okolje je že v torek izdala oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. Živo srebro se je po nižinah povzpelo do 36 stopinj. Najbolj vroče je bilo na Goriškem, kjer sonce neusmiljeno pripeka že nekaj dni. Zato je pomembno, da se ustrezno zaščitimo in se ohladimo. Kako vročina vpliva na vaše počutje in kakšne ukrepe običajno sprejmete, da se zaščitite pred pripeko? Čeprav bi morda lahko spekli jajce na pločniku, vam vseeno priporočamo, da za zajtrk uporabite štedilnik in prisluhnite današnji anketi. Vprašali smo vas, kako prenašate vročino in ali so vročinski valovi postali pogostejši kot nekoč?

Več posnetkov
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt