Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Barbara Kampos De Stefani

29 prispevkov29.5.2024

Na seji piranskega občinskega sveta se obeta vroča razprava

Piranska občina namerava znova uveljaviti prostorski akt za območje ob Belokriški ulici v Portorožu iz leta 2018, ki predvideva gradnjo stanovanjskih objektov. Danes bodo o tem odločali občinski svetniki. Obeta pa se vroča razprava. V oddaji tudi o tem: - Prodaja zemljišč za turistično-igralniško ponudbo razvnema strasti v občini Renče Vogrsko. - RTV Slovenija je sotala brez predsednika uprave. - Spletno aplikacijo EPK, GO!2025 so nadgradili s kulturno, zgodovinsko in turistično ponudbo.


22.5.2024

O pretresih zaradi napovedanih odhodov petih kirurgov tudi svet šempetrske bolnišnice

Svet šempetrske bolnišnice je na sinočnji seji še za pol leta podaljšal mandat zdajšnjemu vršilcu dolžnosti strokovnega direktorja in se seznanil s čakalnimi dobami in poslovanjem v letošnjem prvem četrtletju. Rezultati so odlični, ocenjujejo v svetu zavoda. Se pa svetniki niso mogli izogniti tudi odhodu petih kirurgov iz te osrednje zdravstvene ustanove na severnem Primorskem. V oddaji tudi o tem: - Višje sodišče v Kopru razsodilo, da Goran Blaško izpolnjuje pogoje za mesto direktorja Doma na Krasu, - predsednik tržaške pristaniške uprave odhaja - pod njegovim vodstvom je pristanišče doživelo velik razcvet, - začenja se jubilejni, 25. forum Tomizza - v ospredju "slovnica pozabe".


14.5.2024

Vrata Vojkove koče na Nanosu ostajajo zaprta

Številni planinci oziroma izletniki so razočarani, ko ob obisku Vojkove koče na Nanosu in Mladike nad Postojno naletijo na zaprta vrata in ne morejo naročiti niti čaja ali druge osvežilne pijače. Obe čakata nova najemnika, Planinskemu društvu Postojna namreč z dozdajšnjima ni uspelo najti skupnega jezika. V oddaji tudi o tem: - evropski pakt o migracijah in azilu dokončno sprejet, - med sedmimi regijami, ki se jim je lani neto čisti dobiček povečal, je tudi Severnoprimorska regija, - postojnska knjižnica z novim imenom in novo pridobitvijo za 24 urno izposojo knjig.


14.5.2024

Pakt o migracijah in azilu čaka le še na končno potrditev članic Unije

Članice Evropske Unije naj bi dokončno potrdile pakt o migracijah in azilu, ki je nastajal več let. Države niso navdušene nad obvezno solidarnostjo glede prerazporejanja migrantov. Nekateri v reformi pogreša večji angažma pri integraciji migrantov in več možnosti za povečanje zakonitih migracij. V oddaji tudi o tem: - Evropskemu sodišču za človekove pravice bo prihodnji dve leti predsedoval slovenski sodnik Marko Bošnjak, - lansko poslovanje obalno-kraških družb je bilo primerljivo s povprečjem poslovanja družb v državi, - z digitalno tehnologija do predčasnega odkrivanja bolezni v "pametnih vinogradih".


8.5.2024

Že deveta stavkovna sreda na upravnih enotah

Sredine stavke na veliki večini upravnih enot se vrstijo že dva meseca. Na več kot polovici napovedujejo širjenje na preostale dni v tednu. Vlada odgovarja s širjenjem nabora storitev, ki jih morajo zaposleni opraviti med stavko, kar v sindikatu označujejo za dejanje iz obupa. V oddaji tudi o tem: - parlamentarni odbor potrdil novembrski referendum o nuklearki, - začenja se prva faza obsežne prenove Zdravstvenega doma Tolmin, - Rdeči križ v Sežani nima ustreznih prostorov.


30.4.2024

V istrskih občinah zadovoljni s turističnim obiskom med prazniki

V obalnih občinah v teh dneh lahko srečamo številne obiskovalce tako z drugih koncev Slovenije, kot iz drugih držav. V naši najbolj turistični občini so že konec minulega tedna zabeležili kar 30 odstotkov več gostov kot v enakem obdobju lani. Pester je tudi nabor kulturnih in kulinaričnih dogodkov, ki jih pripravljajo za obiskovalce. V oddaji tudi o tem: - inflacija se še naprej znižuje, - odločitev o podaljšanju nadzora na meji s Hrvaško bo znana v prihodnjih dneh, - občina Ankaran nadzorne organe poziva k ustavitvi zagona sušilnice blata, - v občini Pivka so zaključili več pomembnih naložb.


30.4.2024

Pod Kraškim robom krajani še vedno brez hitrega interneta

V nekaterih vaseh v koprski občini nimajo dostopa do dovolj kakovostnega interneta. Telekomunikacijski operaterji komercialnega interesa za napeljavo optike v minulih letih niso videli. V prihodnje naj bi se v rešitev vključila Ministrstvo za digitalno preobrazbo in občina. V oddaji tudi o tem: - sindikalisti so Slovenijo in Italijo pozvali k čimprejšnji odpravi nadzora na meji, - kaj bodo pokazale statistike, ki razkrivajo sliko evropskega gospodarstva? - slovensko hokejsko reprezentanco danes čaka popravni izpit z Romunijo.


28.4.2024

Podnebne spremembe negativno vplivajo tudi na duševno zdravje delavcev

Posledice podnebnih sprememb pomembno vplivajo tudi na delovna okolja ob današnjem Svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu izpostavlja Mednarodna organizacija dela. Nacionalni inštitut za javno zdravje ob tej priložnosti opozarja, da podnebne spremembe negativno vplivajo tudi na duševno zdravje zaposlenih. Za obvladovanje omenjenih tveganj je zato pomembno, da jih delodajalci pravočasno ocenijo in temu primerno prilagodijo delovna okolja. V oddaji tudi o tem: V Zdravilišču Debeli rtič v programe in delavnice za otroke vključujejo okoljsko vzgojo. Dom za zdravje žensk, otrok in mladostnikov v Gorici bo v bodoče namenjen tudi slovenskim mamicam. Košarkarji Plame Pur ostajajo drugoligaši.


27.4.2024

Na Nanosu spominski poklon bitki primorskih partizanov

Danes praznujemo dan upora proti okupatorju. Spominjamo se ustanovitve protiimperialistične fronte v Ljubljani 26. aprila 1941. Na Nanosu so pripravili slovesnost v spomin na 82. obletnico nanoške bitke. V primorsko zgodovino se je ta odpor partizanov proti veliko številčnejši italijanski vojski vpisal kot eden prvih spopadov med drugo svetovno vojno in začetek narodnega boja na zahodni meji. V oddaji tudi o tem: Partizansko bolnico Franja bodo obnovili na izvorni lokaciji. V Trenti bodo odprli razstavo in pokazali film o Julijusu Kugyju. Slovensko jadranje bo na olimpijskih igrah zastopalo pet posadk.


24.4.2024

Delodajalcem je znova na voljo subvencija za zaposlitev ranljivih skupin

Spodbuda znaša mesečno od 450 do 720 evrov za zaposlitev oseb, ki dela na najdejo dlje časa. Vspodbudni so tudi podatki o brezposelnosti na območju, ki ga pokriva koprska enota Zavoda za zaposlovanje. V prvih treh mesecih leta je zaposlitev dobilo 996 brezposelnih, teh je zdaj za dobrih 5 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. V oddaji tudi o tem: S prvim majem se bo tudi v občini Miren-Kostanjevica podražila storitev pomoč na domu. Novogoriška občina objavila javni razpis za prenovo osrednjih prizorišč Evropske prestolnice kulture. Nogometaši Gorice se bodo v polfinalu pokalnega tekmovanja pomerili z Beltinci.


24.4.2024

V Ilirski Bistrici zaskrbljeni zaradi morebitne povečane proizvodnje v Lesonitu

Neuradno naj bi okoljsko ministrstvo lesno - kemični tovarni Lesonit kmalu izdalo okoljevarstveno dovoljenje za 30 odstotno povečanje proizvodnje. Občani Ilirske Bistrice so pomisleke in strahove o izpustih iz tovarne predstavili na okrogli mizi, na katero so prišli tudi zastopniki Lesonita. V oddaji tudi o tem: Državni zbor bo na izredni seji določil datum treh referendumov. Večina upravnih enot zaradi nizkih plač in preobremenjenosti znova stavka. Mestna občina Koper se je predkupni pravici za hotelski kompleks v Žusterni odpovedala, za nakup se poteguje družba AK Net. Na prvo vožnjo odhaja neposredni vlak z Opčin do Reke.


18.4.2024

Za plažo Meduza bo piranska občina sklenila neposredno koncesijsko pogodbo

Koncesijsko pogodbo z družbo Istrabenz turizem namerava občina skleniti do poletja. Takrat bo družba po treh desetletjih brezplačne uporabe tega obalnega odseka Portoroža, občini vendarle začela plačevati tudi koncesnino v višini dobrih 94 tisoč evrov na leto, ki jo je predlagal uradni cenilec. V oddaji tudi o tem: Na hrvaških parlamentarnih volitvah znova zmaga HDZ-ju. V Sežani vsakodnevni zastoji zaradi tovornih vozil, pričakujejo jih še več. Dopolnjena idejna zasnova ureditve zelenega kareja v Izoli predvideva več vrtičkov.


4.4.2024

Stavka zdravnikov se v izolski bolnišnici pozna predvsem v ambulantah

Izpadi v programu dela Splošne bolnišnice Izola zaradi stavke so majhni. Vodstvo je svet zavoda seznanilo s podatki prvih dveh mesecev leta, ko je bilo število ambulantnih pregledov celo večje kot v enakem obdobju lani. V oddaji tudi o tem: Na javni predstavitvi poplavne študije izolskega starega mesta presenetljivo malo ljudi. Nova Gorica vedno bolj prijazna za slepe in slabovidne. Nogometaši Gorice v polfinalu pokalnega tekmovanja, Koprčani izpadli.


1.4.2024

Študija ZRS Koper navdušila italijansko vesoljsko agencijo

Znanstveno raziskovalno središče Koper je v sodelovanju s partnerji predstavilo rezultate, ki jih je prinesla študija gibalne neaktivnosti v projektu X-BRAIN.net. Eden od ciljev je bila opredelitev in vzpostavitev najboljših ukrepov za preprečevanje negativnih učinkov večdnevne hospitalizacije po možganski kapi. V oddaji tudi o tem: Začenja se remont jedrske elektrarne Krško Slovenski morski raziskovalci so bili dejavni že konec 19. stoletja Velikonočni prazniki tudi v znamenju jadralnih regat


29.3.2024

Pred 20 leti je naša država vstopila v zvezo Nato

Ob obletnici je slišati ocene, da je bila odločitev pravilna in je Slovenija v zavezništvu varnejša. Tako meni tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je na sinočnji slovesnosti poudarila tudi, da zaradi članstva za obrambo namenjamo manj sredstev, kot smo jih namenjali kot del Jugoslavije ali če bi si obrambo zagotavljali samostojno. V oddaji tudi o tem: Koprski mestni svet Obalnim lekarnam prižgal zeleno loč z nakup novih prostorov v mestu. Nekateri novogoriški svetniki menijo, da je Evropska prestolnica kulture premalo oglaševana. Ajdovski stanovanjski sklad objavil prednostni listi za najem neprofitnih stanovanj.


21.3.2024

V Sežani lahko ustanovijo visoko šolo za fotografijo in oblikovanje materialov.

Popoldne je Nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu potrdila akreditacijo za ustanovitev visoke šole za fotografijo in oblikovanje materialov v Sežani. Tako je odprla vrata za razvoj študija na Krasu, so prepričani v Sežani. V oddaji tudi o tem: Del turških delavcev na drugem tiru prekinil stavko. Zaposleni nekdanje tovarne velikih motorjev v Boljuncu si lahko oddahnejo. »Turistična pomlad« - stičišče ponudbe in povpraševanja Vipavske doline in Goriške.


20.3.2024

V Posočju zaradi kadrovske stiske le še nujna medicinska pomoč

Ambulante družinske medicine v Posočju bodo od sobote naprej za redno naročanje zaprte, obravnavali bodo le nujne primere. V Zdravstvenem domu Tolmin, ki pokriva območje od Bovškega do Baške grape, zaradi preklica soglasij za nadurno delo, za katerega se je odločila večina zdravnikov, ne uspejo zagotavljati rednega dela v ambulantah. V oddaji tudi o tem: Šempetrski Mahle bo odpustil še 170 zaposlenih. Na Osnovni šoli Kozara obeležili 30 let delovanja organizirane podpore učencem s posebnimi potrebami. Odbojkarski prvenstvi se prevešata v sklepno fazo.


20.3.2024

V športnem parku v Portorožu tenis ostaja na prvem mestu

Prostor v novem parku bodo dobile tudi druge dejavnosti. »Začenjamo z novo zgodbo o športnorekreacijskem parku, ki ga vračamo občanom«, je ob predstavitvi idejnega projekta poudaril piranski župan Andrej Korenika. V oddaji tudi o tem: Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je v Gazi vse več otrok na robu smrti zaradi lakote. Za morebitne prihodnje gradnje ob Senožeškem potoku bodo morali izvesti poplavno študijo. S projektom Go Green Cinema želijo film pripeljati v bolj odročne kraje na čezmejnem območju.


15.3.2024

Civilna iniciativa Vrtojba: "Proizvodnja asfalta naj se takoj ustavi!"

Šempetrski svetniki so včeraj obravnavali drugo vmesno poročilo o aktivnostih glede umika asfaltne baze v Vrtojbi. V razpravi so sodelovali tudi predstavniki civilne iniciative, ki so znova napovedali proteste v času EPK-ja, če rešitve do takrat ne bo. V oddaji tudi o tem: V Fidesu zanikajo besede premierja Goloba, da sprejemajo možnost uveljavitve dviga plač s prvim januarjem 2025 V ambulanta Univerze na Primorskem jeseni tudi preventivno zdravstveno varstvo Univerza v Trstu slavi 100 let


14.3.2024

Pirotehniki so že danes začeli pripravljati vse potrebno za nedeljsko nevtralizacijo bomb

Eno od bomb na železniški postaji v Novi Gorici bodo morali razstreliti na licu mesta, dve pa bodo predvidoma nevtralizirali z odvijanjem vžigalnikov. Z evakuacijo prebivalcev v rdečem območju bodo začeli ob 8. uri. V oddaji tudi o tem: Ministrstvo za solidarno prihodnost obljubilo sredstva za dom starejših v Izoli Prvi koraki za reševanje prostorske stiske Glasbene šole Koper Odvetniška zbornica bo mediator med vlado in Fidesom


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt