Foto: Radio Koper

Kot dodobra veste, na Radiu Koper se gremo reggae vsako soboto zvečer. Že vrsto let, skorajda že desetletje, člani kolektiva Jamcoast Reggae Radio pripravljajo poznavalske mixe različnih reggae podzvrsti. Tu su Freedom fighters, Jahklin Selecta, Total Destruction, JoCare … Hvala jim in večna slava ter še na mnoga leta!

A kot rečeno, slovenska glasbena krajina je bogatejša za še en album. VSE GORI je naslov izdelka v reggae stilu, za katerim ne stoji posameznik ampak še en kolektiv: JahMoodOnJe.

V ponedeljek je izšla zbirka njihove glasbe, ki v pesmih opeva ljubezen, hkrati pa opozarja na razkroj in praznino današnje družbe. Vsebuje deset pesmi, v slovenskem in angleškem jeziku, izvedene pa so v različnih kombinacijah med člani kolektiva v reggae stilu.

Skupina oziroma kolektiv obstaja relativno kratek čas in pričujoči album, ki bo nekoč tudi pravi LP, je prvi tovrsten izdelek. Gre za svojevrstno 'all stars' zasedbo, ki nima izrazitega vodje, saj jo tako rekoč enakovredno zastopajo vsi člani: Mate Brodar - Bro (Da Phenomena, Okustični), David Kovšca - Buda (Elvis Jackson), Lea Cok (igralka), Gregor Treven - Greg Even (samostojni producent), Dorotea Nikolić – Stenlisha, Tadej Tratnik - Tadiman (Siti hlapci), Igor Šon - Haris Pilton (The Ufoslavians, Kali fat dub) in Jakob Krall - Jacuzzy Krall (Sausages, Los Ventilos, Baghdad battery orchestra), ki se je zanje izpostavil v tokratni rubriki Pesem tedna.

»Ne znamo se naučiti živeti med sabo«