Foto: Shutterstock

Izolski trio KIKCS, ki je nastal iz ostankov industrialno elektronskih Second Chance Blown, predstavlja svoj prvi single novega projekta, 'Okostnjaki'.
Kikcs sestavljajo dolgoletni člani domačega kitarskega podzemlja: Primož Mislej, Erik Pibernik in Aljoša Mislej, sicer člani in nekdanji člani zasedb, kot so Curbrigen, Sensation, Žižolath, Sottomayor in Second Chance Blown. Nastali so neposredno iz slednje, od katere so ohranili tudi težnjo po DIY (naredi sam) pristopu do ustvarjanja. Tako single kot prihajajoči album sta nastala v domači režiji, odigrani, posneti, zmiksani in producirani v domači vadnici, le za mastering je poskrbel John Nicholls. In tako kot pri prej omenjenih Second Chance Blown, gre tudi tokrat za zasedbo brez klasičnega bobnarja, ki se opira na sintetične ritmične baze in base, podkrepljene z analognimi električnimi kitarami in seveda vokali.

Okostnjaki

Single 'Okostnjaki' se vsebinsko naslanja na vseživljenjsko delo zdaj že kultnega italijanskega striparja Zerocalcare, glasbeno je še najbližje alternativnemu rocku in post punku iz poznih devetdesetih. Podrobneje pa Aljoša Mislej.

x Zerocalcare

Okostnjaki

Kaj lahko naredimo z lovkami
ko pritiskajo na žrelo

V omare skrivamo okostnjake
a nam nikoli ne bo uspelo


Preteklost
prej ali slej
bo potrkala
na tvoja vrata
In prepoznal jo boš
ko te bo
nežno stisnila
okoli vrata
okoli vrata

Kako se izognemo preteklosti
jo zakopljemo v delo

Tu se nihče, nihče ne spremeni
Morda le zgnije, pravi Zero

Preteklost
prej ali slej
bo potrkala
na tvoja vrata
In prepoznal jo boš
ko te bo
nežno stisnila
okoli vrata

Preteklost
vrne se
ko jo začutiš
globoko v žrelu
Nihče se tu ne spremeni
če pa že,
le strohni