Foto: Radio Koper

VSE, KAR SI ZAŽELIŠ - KATAYA

Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s sinhronizacijo najlepših animiranih filmov in kot vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade. Po nekajletnem predahu se je glasbenica lansko leto predstavila na festivalu slovenske popevke in s tem naznanila vrnitev na glasbeno sceno. V letu 2024 sta združila moči z glasbenim producentom Kevinom Koradinom in začel je nastajati nov material. Prva skladba, ki nam jo tako v sklopu novega tima letos Kataya predstavlja, se imenuje, ''Vse, kar si zaželiš''.

Kataya - Vse kar si zaželiš (Official video)

BLUES OB ŽICI - DIMEK IN DAVOR KLARIĆ

Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, z muziko, ki jo boste lahko kmalu užili v obliki albuma 'Za žejne in srečne', pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Njun kantavtorski glasbeni program se dotika običajnih tem malega človeka, ki jih obravnavata na humoren, zbadljiv, a vendarle tudi razmišljujoč način. Prav zaradi tega skozi prigode svojih junakov nastavljata ogledalo družbi. Tik pred izidom albuma, izšel bo jutri, nam in vam v pokušino dajeta umirjeno skladbo 'Blues ob žici'.

Foto: OSEBNI ARHIV

VLAK - JET BLACK DIAMONDS

Sendi, danes uveljavljena pevka, priznana jazzistka in učiteljica petja, nam po nedavni uspešni vrnitvi na pop glasbeno sceno predstavlja novo skladbo Svet utvar. V času tehno pop vala je bila Sendi kraljica slovenskih diskotek, z njenim največjim hitom Nemirna kri je na mah osvojila plesni podij in radijske frekvence. Sandra Klemm – Sendi se je pred dobrim letom vrnila na slovensko glasbeno sceno in izdala tri nove skladbe, s katerimi je potrdila, da ostaja zvesta svojemu zvoku ter elektronski pop glasbi. Te dni je izšla njena nova skladba, ki je nastala v sodelovanju s Kevinom Koradinom in Petrom Penkom. Zvok skladbe je ustvarjen v prepoznavnem glasbenem slogu pevke, tako v njej hitro zaznamo pridih osemdesetih let, združen z moderno pop produkcijo. Sendi v skladbi Svet utvar.

Jet Black Diamonds - VLAK (Official video)

Aktualna zmagovalka: Danes sploh se ne ujameva - BosaZnova

BosaZnova - Danes sploh se ne ujameva

V življenju ni vedno vse tako kot si želimo. So trenutki, ki nas potisnejo v kot. Ni človeka na svetu, ki bi bil imun na takšno razpoloženje. Včasih je treba pač samo počakati in krizne trenutke prebroditi kakor veš in znaš. Ko minejo, par ugotovi, da sta oba malo potolčena od vsega a še vedno živa in še vedno sta dva. To je lahko ohrabrujoče za njune nadaljnje korake. Zasedba BosaZnova se predstavlja z novim singlom s svojega albuma Terapija za pare (2023). Siceršnji igrivosti in hudomušnosti je tokrat dvojec Vanja in Matjaž Romih postavil za protiutež melanholijo in občutje monotonije ter ujetosti z novo skladbo »Danes sploh se ne ujameva«.