Ivo Tull je nastopil v Studiu Hendrix našega radia. Foto: Radio Koper

V studiu Hendrix je del svojega repertoarja, večinoma ga sestavljajo skladbe z albuma `Hudič in jaz´, ki ga je leta 2015 posvetil bluesovskemu velikanu Robertu Johnsonu, odigral z glasbenima prijateljema, bobnarjem Giuliem Rosselijem in bas kitaristom Alessandrom Leonzinijem.

"Blues je žalost, blues je beda …" je začel pogovor voditelj oddaje Iztok in se tako navezal na delto Misisipija, kjer je blues rojen. "Tudi mi imamo svojo delto – delto Ospa," je hudomušno odgovoril Ivo in dodal, da je v njegovem bluesu tudi nekaj revolucionarnega. "Fašizem je naredil svoje. Že to, da pojem v slovenščini, kar je bilo še nedolgo nazaj popolnoma nemogoče, je nekaj revolucionarnega …"

Na Easyjevo vprašanje, kako je njegov blues preživel karantenizacijo, je Ivo povedal, da je blues glasba, ki je in bo preživela, svoj smisel ima tudi danes. Potrdil je voditeljevo trditev, da je ta koronačas lahko tudi idealna platforma za ustvarjanje nečesa novega. Na začetku se je sicer malce lovil, ampak z Giuliem sta v času, ko so bile občinske meje zaprte, uspela malce pogoljufati in navkljub dejstvu, da živita v različnih občinah, sta posnela kar nekaj novega materiala.

NR

Celoten posnetek koncerta je dostopen s klikom na pričujoči posnetek.