Foto: Radio Koper/Arhiv izvajalca

Zgodba Piran Expressa se je začela jeseni 2020. Takrat sta se Dare Ravnikar, kitarist rock benda Hornets, in Gianni Collori, znameniti kitarist, nosilec spomenice Faraoni z letnico 1967, ki je na nastopih skrbel za zvok Hornetsov, odločila, da poskusita z repertoarjem rock uspešnic iz 60. in 70. let zabavati in animirati mimoidoče po ulicah slovenskih obalnih mest. Ker je imel Dare na zalogi nekaj avtorskih pesmi, sta jih vključila v program in dober odziv je dal Daretu dodatno vzpodbudo. V nekaj mesecih je napisal dovolj pesmi, da sta se odločila vse skupaj tudi posneti.

Denis Horvat, multiinstrumentalist in producent, jima je prijateljsko ponudil snemanje in produkcijo v snemalnem studiu Gimme Shelter v Piranu. Ker se je Denisu zdela glasba zelo zanimiva, je posnel še manjkajoče instrumente in jeseni 2021 je bil material za prvi album pripravljen.

Spomladi 2022 se je Daretu in Giannju, ki sta duo preimenovala v Piran Express, pridružil basist Andrej Žibert, jeseni pa še bobnar Boris Šik. Izkušeni glasbeniki z dolgoletnim stažem so se jasno opredelili igrati avtorsko glasbo z družbeno angažiranimi besedili in glasbenim stilom, ki je še najbližje alternativnemu blues rocku. Fantje, kljub zelo zrelim letom, z veliko mero entuziazma, energije, kreativnosti in zavzetosti vadijo in se pripravljajo za nastope.

»Naša specifika je, da smo že precej v letih …«


ENA, ENA, DVA

Ja, ja, ja saj sem vedel da boš šla
Ne, ne, ne, za prošnje že prepozno je
Ena, ena, dva, dežurna linija
Moja punca je odšla
Ena, ena, dve, mi kdo lahko pove,
če od tega se umre
O, o, o, zdaj bo jokalo nebo
E, e, e, vsega konec je
Ena, ena, dva, dežurna linija
prinesite hitro liter ali dva
Ena, ena dve, res hudo mi je
brez pijače več ne gre

Ja, ja, ja saj sem vedel da boš šla
Ne, ne, ne, za prošnje že prepozno je
Ena, ena, dva, dežurna linija
prinesite hitro liter ali dva
Ena, ena, dve, res hudo mi je
brez pijače več ne gre
Ena, ena, dva, vroča linija
kupil vaš bi abonma
Ena, ena, dve, le vaše še gospe
lahko mi rešijo srce