Foto: Arhiv izvajalca

Skladbo Domača vas predstavljate po letu premora. Ste avtor glasbe, kako je nastajala melodija za besedilo?

Melodija je bilo dolgo narejena, ampak nedokončana. Ko smo pred leti po Orlekih ustanovili še to skupino Flora & Paris in ker sem tudi član Orlekov, sem potem videl, da bi ta melodija bila kot nalašč za ta bend in sem jo začel potem spet razvijati. Rok Lunaček je za nas napisal že nekaj besedil in vedel sem, da bi znal on to še lepo narediti. Ko je napisal to pesem, sem razmišljal o klavirju. Potem sem videl, da ne gre in da bo bolje zvenela harmonika in tako je nastala ta pesem.

Je bilo leto premora povezano tudi z Orleki?

Vsekakor. Lansko leto smo bili Orleki zelo aktivni, imeli smo 30 let. Ob tem ogromno velikih koncertov, tako da nam je Orlek pobral vso energijo in smo se že naprej odločili, da bomo s Flora & Paris nekoliko počakali na pravi trenutek, ko bomo želeli spet nekaj narediti.

Ste tudi vi navezani na domač kraj?

Vsekakor na svoj Orlek. Živim na hribu. Veliko tudi potujem. Zdaj trenutno malo manj, ker vemo, kakšne so težave in ne moremo koncertirati. Drugače se je vedno lepo vrniti domov.

Tudi video ste posneli v domače kraju, sicer enega izmed članov zasedbe?

Tako, posneli smo ga nad Slovenj Gradcem, kjer živi naš pevec Žan Lipnik. To pesem tudi on poje in mislim, da je bilo to najbolj ustrezno. Zelo jep pogled je navzdol in video je izraz, kako prijeten je ta kraj.

Zadnja leta ustvarjate z moškim vokalom, na začetku je bilo drugače, kakšna je bila ta sprememba?

Za nas niti ne takšna, ampak se mi zdi, da za ljudi pa kar. Smo skozi primerjali, pa včasih pri kakšni pesmi želeli pevko. Tako, da smo se nato odločili, da zdaj to ploščo zaključimo, ker smo v celoti posneli z moškim vokalom. Imamo pa tudi zdaj v skupini pevko, zelo simpatično Niko.

Kdaj naj bi predvidoma izšel novi album?

Posnet je že. Smo pa čakali na naslednje leto, ker je bilo to še zapolnjeno z Orleki. Zdaj je vse odpadlo in tudi jaz sem s svojim Tori tangom ravnokar poleti izdal še zgoščenko v Avstriji, tako da sem imel ogromno dela. Ni bilo torej priložnosti. Rekel sem si, da ne bi rad vse stisnil v eno leto, ampak bi delal z veseljem in zato smo se odločili, da album izdamo februarja prihodnje leto. Seveda upamo na boljše čase, da bi ga v živo lahko predstavili tudi publiki.

Flora & Paris - Domača vas (Official Music Video) 2020