Davor Briševac (levo) in Alfred Draščič.Foto: Radio Koper

Alfred Draščič tudi formalno ni več direktor komunalnega podjetja Marjetica Koper. Nadzorni svet je namreč na včerajšnji izredni seji izglasoval njegovo razrešitev iz nekrivdnih razlogov, župana občin Koper in Ankaran, ki sta ustanoviteljici Marjetice, pa sta sklep s predlogom za razrešitev danes zjutraj sprejela, pojasnjuje koprski župan Aleš Bržan.

"Na podlagi sklepa nadzornega sveta in napovedane stavke skupaj z županomAnkarana ocenjujeva, da so odnosi v podjetju skrhani do te mere, da niso več vzdržni. Zato sva potrdila predlog o imenovanje novega direktorja."

Medtem so se pogajanja o stavkovnih zahtevah že začela. Zaposleni zahtevajo dvig plač za 3,65- odstotka in sklenitev kolektivnega nezgodnega zavarovanja. Vršilec dolžnosti direktorja Davor Briševac je optimist; meni, da zahteve niso nerazumne in da podjetje lahko posluje in plačuje svoje delavce bolje kot doslej.

"Sklep o razrešitvi smo sprejeli soglasno, saj je direktor izgubil naše zaupanje in zaupanje delavcev, zato skupne poti ni bilo več."

Briševac bo vršilev dolžnosti dirketorja do imenovanje novega. Župan je napovedal tudi, da bo v nadzornem svetu komunalnega podjetja prišlo do sprememb.

"Glede na razmere v zadnjih mesecih želimo v podjetju narediti nov začetek, resetirati zadeve. o tem se že neksaj časa pogovarjamo, tudi s člani nadzornega sveta."

Do sprememb naj bi prišlo na eni od prihodnjih sej občinskega sveta.

A.Š.