Utrinek iz ene preteklih edicij festivala. Foto: Gotropolis

Tema, ki jo letos obravnava festival Gotropolis so 'naše čajbe' oziroma naše kletke, razlaga njegova vodja Maje Poljanec Nemec iz Kulturnega društva Teater na konfini: "Gledamo definicije, ki določajo človeka, lahko je to kultura, jezik, dom. A hkrati je to varnost, oziroma zavetje, ki ga nujno potrebujemo. Z različnimi dogodki bomo to temo osvetlili z različnih zornih kotov."

Simbol festivala ostajata žirafi, Gotropolis pa so letos povezali še z dvema čezmejnima projektoma. Danes se bo predstavil festival Odprte scene, v nedeljo pa festival za otroke in družine Tja čez: "Septembrsko dogajanje mesta Gotropolis prinaša različne gledališče predstave, ker smo uprizoritveni festival, in tudi ostale dogodke s performativnimi elementi: torej predstave, glasbeno in interaktivno dogajanje."

Dogajanje se bo začelo danes ob 17. uri na različnih prizoriščih na območju obeh Goric. Ob 18. uri bosta iz centrov obeh mest proti meji na Erjavčevi ulici krenili ulični povorki. Jutri in v nedeljo pa se bo festival ustalil na Mostovni.