Aleš Bržan pravi, da so se zanj volitve zaključile v nedeljo, lahko pa bi rekli, da je sinoči že tretjič postal novi koprski župan: "Sem pa vesel, da lahko vsi še naprej ali pa ponovno verjamemo v institucije, da korektno opravijo svoje delo. Mislim, da se je to tudi zgodilo na volilni komisiji."

Zaveda se, da bo formalno župan postal na ustanovni seji občinskega sveta. "Naj bo teh nekaj tednov namenjenih tistim, ki so volili zame in se bodo veselili, ostalo obdobje pa naj bo namenjeno čisto vsem, tudi tistim, ki niso glasovali zame, ampak verjamem, da bodo sami ugotovili, da bo to obdobje precej boljše."

Že zdaj se pogovarja z izvoljenimi občinskimi svetniki: "Nekaj sestankov sem že opravil, nekaj me čaka čez dobro uro, tako da nadaljujemo in začnemo končno delati."

V svetniške vrste bo sedel tudi Boris Popovič, položaj bi se lahko zapletel, če bi prej kot v šestih mesecih od potrditve mandata odstopil, potrebne bi bile nadomestne volitve v občinski svet. Njegov odvetnik napoveduje, da bodo uporabili prvo pravno sredstvo, ki ga imajo na voljo, to je pritožbo, o kateri bo odločal občinski svet.

Prispevek Tjaše Škamperle: