Foto: Zavod za turizem Brda

Nad tem delom Slovenije je bil očaran. Prav zato namerava jeseni v okviru promocije prestižne modne znamke na omenjenih lokacijah organizirati dogodek "Prestižni avtomobili in dobra hrana". Gre za eno od blagovnih znamk Trussardija, s katero italijanski podjetniki in modni ustvarjalci potujejo po različnih krajih s prestižnimi avtomobili in uživajo na enogastronomskih destinacijah.

Foto: Zavod za turizem Brda

Namen obiska je bil ogled omenjenih destinacij, saj je Trussardi organizator dogodka Prestižni avtomobili in dobra hrana oziroma Fast Cars Slow Food, ki sicer poteka po vsej Italiji. Slovenija bo morda prva tuja destinacija, v kateri bo Trussardi organiziral turo za svoje stranke, nam je pojasnil Aljoša Ota, vodja Slovenske turistične organizacije v Italiji. Obiska se veselijo tudi v Brdih. Direktorica Zavoda za turizem Tina Novak Samec: "Tovrstne vikend pakete sam Trussardi organizira že nekaj časa po znanih vinskih destinacijah v Italiji. Pred kratkim se je mudil v Franciacorti, prvič bo pripeljal prijatelje čez mejo. Bil je resnično navdušen nad Slovenijo, našimi kraji in pristnostjo ljudi ter izjemno kakovostjo briških vin in kulinarike."

Slovenija naj bi tako postala prva tuja destinacija, v kateri bo Trussardi za svoje stranke organiziral turo Prestižni avtomobili in dobra hrana, še dodaja Tina Novak Samec: "Predstavili smo mu delovanje enogastronomije, predvsem s poudarkom na vinih. Izjemno je bil navdušen nad kakovostjo briških vin kot tudi nad briško krajino. Ta je sama po sebi tako slikovita, da privablja slehernega obiskovalca, še posebej ljubitelje vsega dobrega, tako da se resnično nadejamo dobrega sodelovanja in promocije, ki je bomo deležni ob obisku."

Obisk Tomasa Trussardija, podjetnika iz znamenite družine istoimenske modne blagovne znamke in velikega ljubitelja mode, avtomobilov in potovanj, je sicer potekal v organizaciji STO-ja.