Foto: BoBo

Odlok je zasnovan na točki za štipendijo, ki jo bo vsako leto s sklepom določil župan in ji postavil vrednost, ne sme pa biti nižja od enega evra. Vsak dijak bo imel izhodiščno 10 točk, študent pa 15 točk za štipendijo. To bodo lahko nadgrajevali s svojim družbenim angažmajem, z uspehi. V praksi to pomeni 10 evrov za dijaka in 15 za študenta, je povedala vodja oddelka za družbene dejavnosti Katja Pišot Maljevac: "Osnovno štipendijo pa si bodo lahko višali z učnim oziroma študijskim uspehom, z izjemnimi dosežki širokega spektra, od športa, znanosti, narave, družbene angažiranosti, prostovoljstvom, z deficitarnimi poklici. Pomemben vidik je oddaljenost študija od doma. Upoštevan bo tudi vidik najemniškega stanovanja."

Župan Gregor Strmčnik je z odlokom zelo zadovoljen, saj, kot je dejal, med drugim posega tudi na polje vzgoje in obenem mlade usmerja v poklice, ki jih v občini potrebujejo.

Občinski svetniki so med drugim podprli tudi sodno poravnavo z družbo Grafist. Občina je z družbo dosegla soglasje o predčasnem razdrtju stavbne pravice, predvsem z vidika udejanjanja razvoja gospodarske javne infrastrukture. Svetniki pa so prižgali zeleno luč tudi za menjalno pogodbo med Ministrstvom za obrambo in občino, s čimer je občina dobila še eno zemljišče za razvoj športne infrastrukture na območju Svete Katarine.