Foto: www.alesfevzer.com

58-letni Italijan je bil po odhodu Mirana Srebrniča prvi favorit za trenersko mesto, tako da njegovo imenovanje ni presenečenje.

Rodolfo Vanoli bo še tretjič vodil koprskega prvoligaša, nazadnje je bil v klubu aktiven avgusta 2015. Še v isti sezoni je takrat v zadnjih krogih prevzel Olimpijo in z njo osvojil državni naslov. V Ljubljani se je zadržal samo pet mesecev, nato je bil brez kluba vse do začetka leta 2019, ko je prevzel italijanskga tretjeligaša Bisceglie. Z Italijani se je razšel po devertih mesecih, od takrat pa je bolj ali manj redno spremljal koprskega prvoligaša. Tudi zato njegovo današnje imenovanje ni presenečenje, kljub temu da so vodilni opravili pogovore tudi s številnimi drugimi, je bilo pričakovano, da se bodo odločili za Italijana. " Zame je to dvojna obveza, zelo sem povezan s klubom, z njim smo pisali zgodovino. Želim si da napredujemo in dosegamo pozitivne izide, ne samo zaradi mene ampak tudi zaradi kluba.Zahvaljujem se predsedniku Gubercu, ki me je želel na vsak način."

Miran Srebrnič je ekipo pustil na četrtem mestu, ki vodi v Evropo, uvrstil se je tudi v četrtfinale pokala. Očitno bo naloga novega trenerja še nadgraditi rezultatsko uspešno sezono, to bo vsekakor zelo težka naloga.

Koper bo spet na delu v soboto, ko bo v ljubljanski Spodnji Šiški gostoval pri Bravu. Novi trener bo torej že čez tri dni pod pritiskom zmage, videli bomo kako se bo izkazal.

Primož Čepar