Večkratni državni prvak je bil v iztekajočem se letu uspešen tudi na mednarodnih dirkah. Lahko se pohvali, da je s svojo Lancio Delta Integrale dobil kar 6 od 7 gorsko hitrostnih preizkušenj. Dirkač iz Klenika pri Pivki ima za seboj odlično ekipo, ki je zelo uigrana, podporo mu daje tudi družina. Bubnič rad pove od kod je. "Mojo prelepo vasico Klenik pri Pivki imam zelo rad. To je vasica, ki je na vseh področjih prisotna v Sloveniji, med drugim od tod izhaja državni sekretar Aleš Cantarutti, ki je bil moj sovoznik. Skratka, zelo sem navezan na domači kraj."

Pred dnevi je Bubnič v ostri konkurenci prejel nagrado za avtomobilista leta v Sloveniji. "Letos je bilo res izjemno leto, zmagali smo na vseh gorskih preizkušnjah, na katerih smo nastopili. To je nagrada za ves trud, ki smo ga vložili v preteklih letih. Smo dobra ekipa, razne izboljšave in predelave delamo v domači delavnici v Kleniku in prav vsak delavec je zaslužen za to nagrado." Avtomobilist leta je ponosen tudi na svojo Lancio Delta Integrale, ki ima 700 konjev, vrhunske pospeške, aerodinamika je izpeljana do popolnosti. "Na avtu imamo več kot 50% unikatnih oziroma doma izdelanih delov. Letos sem sicer že šestič postal skupni zmagovalec gorskih hitrostnih preizkušenj in četrtič zaporedoma. V Sloveniji je dobra konkurenca, imamo dobre dirkače, vendar so fantje premalo vztrajni. Nič ne pride čez noč," pravi Bubnič, ki za svoje najljubše prizorišče šteje Ilirsko Bistrico. Za to ima tudi prav poseben razlog. "Iz Ilirske Bistrice izhaja tudi moja boljša polovica, ki mi je v izjemno oporo pri mojem delu. Na tem mestu bi izpostavil tudi tri hčerke, ki so vse po vrsti športnice. Ena je aktivna v pivškem košarkarskem klubu, drugi dve pa sta plesalki pri naši plesni skupini Pike."

Bubnič je ponosen tudi na udeležbo na mednarodnem Mastersu, ki se ga je udeležil prvič in z ekipo dosegel tretje mesto. To je zelo dober rezultat, saj so se tega dogodka udeležila številne ekipe s celega sveta. Bubnič je pred leti tekmoval tudi v reliju, v prihodnosti načrtuje, da bi se v njem znova preizkusil. "Reli je kraljevska disciplina in nisem opustil te možnosti, da bi znova poskusil. Imam že potencialnega sovoznika s katerim snujem ta načrt, ampak naj ostane skrivnost, kdo to je."

Znanci Bubniča opisujejo kot veseljaka, ki popestri dogajanje v vsaki družbi. "Veliko je razočaranj v življenju, tako da če bi šel na dirke s slabo voljo, ne bi bilo dobro. Tega ne rabim. Ob sebi imam vso družino, ki me podpira, žena Martina je gonilna sila." Ob vprašanju, če veliko spremlja avtomobilizem v smeh odgovori: "Da ne govorim, kot bi rekel moj prijatelj in vaš novinarski kolega Brane Fatur." Zelo mu je všeč Sebastien Loeb, ki ima po njegovem mnenju izjemno energijo in samodisciplino ter je najboljši v nemogočih položajih.

"Sem avtomobilist leta, menim, da je bil ta naslov dosežen prepričljivo. Rezultati, ki jih imamo, jasno govorijo o našem vloženem trudu. Ponosen sem nase in na mojo ekipo," pove Bubnič, ki si želi, da bi se v letu 2019 lahko primerjal tudi s kakšnim slovenskim voznikom, doslej je primerjave iskal pri Avstrijcih. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na povezavi.

Primož Čepar