Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Dobra zgodba

71 epizod

71 epizod


V oddaji iščemo pozitivne zgodbe, ki kažejo, da smo lahko tudi v težkih časih uspešni. Predstavljamo mlade podjetnike, kulturnike, glasbenike in druge, ki si upajo stopiti iz povprečja.


23. 08. 2019

Gledališka igra na Medvedjem Brdu

Amaterski igralci KUD-a Medvedje Brdo v teh dneh nadaljujejo ponovitve gledaliških predstav na idilični lokaciji na Šinkovčevem griču. Publiko navdušujejo s slovensko klasiko Cirila Kosmača Tistega lepega dne, po katerem je bil posnet tudi film. Nocoj je na sporedu že sedma ponovitev, navdušuje pa, da je na ogled vsake vselej prišlo najmanj 200 ljudi iz Primorske, Notranjske in Gorenjske.


20. 08. 2019

FLEXYTEAM in Maja Križmančič

V oddaji iščemo pozitivne zgodbe, ki kažejo, da smo lahko tudi v težkih časih uspešni. Predstavljamo mlade podjetnike, kulturnike, glasbenike in druge, ki si upajo stopiti iz povprečja.


05. 10. 2016

Primorci po svetu: Matej iz Vancouvra

Na Radiu Koper se bomo vsak četrtek v jutranjem pogovarjali s Primorci, ki živijo v tujini. Razkrili nam bodo zanimivosti države in kraja, v katerem živijo, njihove zgodbe boste lahko brali tudi na naši spletni strani. Danes se odpravljamo v Kanado, natančneje v Vancouver. Spletni turistični portali ga pogosto omenjajo kot eno izmed obveznih destinacij za smučarje, deskarje, kajakaše in gorske kolesarje. Zelo pogosto je tudi uvrščen med 10 najbolj zaželjenih mest za bivanje na svetu. Ali to drži, nam bo povedal Matej Rodela. Z njim se je pogovarjal Andrej Šavko.


19. 05. 2016

Zavod VseUK

Letos je Teja Bajt iz okolice Kobarida ustanovila Zavod VseUk, s katerim želi na inovativen, izkustven in zabaven način znanost približati najmlajšim. Teja, ki je slovensko diplomo iz biologije v Angliji nadgradila z magisterijem iz molekularne in celične biologije in delala na številnih raziskovalnih inštitutih tako doma kot v tujini, skupaj z Bovčanko Tanjo Šušteršič, učiteljico razrednega pouka, otrokom od 1. do 4. razreda z fizikalnimi, kemijskimi in biološkimi poskusi pomaga do novih spoznanj. Izdelujejo denimo bruhajoči vulkan, raketo na zračni pogon, zvočno pištolo, napravo za merjenje zmogljivosti njihovih pljuč, vohunsko napravo za gledanje okoli vogala in še veliko več. Trenutno so s svojim krožkom Radovednež prisotni na Kobariškem, že jeseni pa se bodo razširili po vsej Goriški. S Tejo Bajt, ustanoviteljico Zavoda VseUk, se je pogovarjala Mariša Bizjak.


28. 04. 2016

Kava Coronini

Konec leta 2015 sta Rok Šuligoj in Tadej Feregotto iz Tolmina začela pražiti svojo kavo, ki sta jo poimenovala po grofu Coroniniju, znanemu iz časa tolminskega punta na začetku 18. stoletja. Zato ne preseneča, da jo po novem ponujajo tudi v nekdanji Coroninijevi graščini – v hotelu Dvorec v središču Tolmina. Da imata očitno pravo poslovno kri, pove tudi to, da Tadej skupaj z drugim kolegom – Amadejem Kofolom iz Kobarida – s svojim pivom 1713 osvaja tudi pivoljubce. A tokrat pustimo pivo ob strani in se raje posvetimo kavnim zrnom, ki jih dobita z vsega sveta – Južne in Srednje Amerike, Afrike in Indije – pražita pa v domačem Tolminu. O dišeči jutranji kavi se je z Rokom in Tadejem pogovarjala Mariša Bizjak.


31. 03. 2016

Polenovka na belo Andreja Cerkvenika

Polenovka na belo ali bakala je zelo priljubljena jed, še posebno ob praznikih, kot je bila velika noč. V Sloveniji je sinonim za dober bakala priimek Cerkvenik. Andrej Cerkvenik je proizvodnjo bakalaja zagnal konec osemdesetih, ko je prevzel mamino ribarnico na Kozini. Takrat je izdelal nekaj kilogramov na teden, danes po Sloveniji in širše razpošlje 800 kilogramov in več ribjega namaza na teden. Bakala še vedno pripravlja sam, po skrbno varovanem družinskem receptu.


24. 03. 2016

Angleška vrtnica

Natalie Nicholls je podjetnica, ki se je pred desetimi leti s severa Anglije preselila v Koper, kjer ima svojo jezikovno šolo.


17. 03. 2016

DENDO longboards

DENDO longboards je blagovna znamka, pod katero se podpisujeta Denis Plahuta in Teja Kodelja. Mlada ustvarjalca izdelujeta lesene modne dodatke. Prvi moški metuljček iz lesa je nastal za prijatelja. Kasneje pa je teh prijateljev, ki so želeli podobne modne dodatke, bilo vse več. In tako se je začela njuna zgodba. Denis je odprl osebno dopolnilno delo, izdelke pa izdeluje doma v Volčji Dragi. Več je povedal Karin Zorn.


03. 03. 2016

Ledluks

Z Dobro zgodbo se ta teden selimo na Goriško, od koder si mlado podjetje pod vodstvom Matije Klinkona utria pot na svetovni trg z LED svetili.


26. 02. 2016

KonektOn

V Hrpeljah že štiri leta deluje center poslovnih storitev KonektOn, ki ga je ustanovila Karmen Rodman. Namen centra je spodbujanje odprtega podjetništva, povezovanje manjših podjetji in spodbujanje ženskega podjetništva.


18. 02. 2016

What's Up Cams

Podjetje S3MEA iz Nove Gorice ponuja storitev spletnih kamer What's Up Cams. V ta namen so razvili posebne kamere in programsko opremo. S svojo storitvijo so prisotni v številnih državah, večinoma v turističnih krajih. Ljudem bi radi skozi kamere ponudili okno v svet in na mesec si jih ogleda več kot 6 milijonov ljudi. Podjetje vodita Tomaž Puc in Iztok Prinčič, ki bi rada svoje kamere postavila po celem svetu.


17. 12. 2015

Anita Česnik Mažgon

Anita Česnik Mažgon iz Spodnje Idrije je mamica treh otrok in strastna ustvarjalka različnih lesenih izdelkov, predvsem za otroške sobe. Najprej jih je izdelovala zgolj zase, nato pa so se nad izdelki navdušili še prijatelji in znanci. To je bil povod, da je odprla spletno trgovino »All The Little Rockstars«. Med njenimi izdelki je tudi viseča zibelka, ki je bila med številnimi inovacijami izbrana za predstavitev na letošnjem Slovenskem forumu inovacij. Svojo idejo o viseči zibelki je skupaj s še dvema članoma ekipe razvijala tudi na start-up vikendu v Novi Gorici, kjer so zmagali. Z Anito Česnik Mažgon se je pogovarjala Karin Zorn.


26. 11. 2015

Domek

Ste se kdaj znašli v situaciji, da ste za vaše domače potrebovali pomoč na domu? Nika in Luka Hirsch sta v tem videla poslovno priložnost in odprla podjetje Domek, ki vam ga predstavljamo v današnji dobri zgodbi. Delujeta na območju Nove Gorice poleg njiju pa jima občasno pomaga še en sodelavec. Ljudje pa ju ne kličejo samo zaradi pomoči starejšim, nekaterim strankam sta v nujnih primerih priskočila na pomoč tudi pri varstvu otrok. Več o tem kaj je Domek je Luka Hirsch povedal Lei Kemperle.


19. 11. 2015

Dosezi sanje

Aneja Štrukelj iz Solkana je pred dvema letoma in pol odprla svoje podjetje Dosezi sanje. Preko njega poskuša na različne načine motivirati ljudi, da si zastavijo cilje in sanje, h katerim jih Aneja spodbuja z različnimi vprašalniki, delavnicami in mislimi. Kaj vse se še skriva pod podjetniško idejo Dosezi sanje je Aneja Štrukelj povedala Lei Kemperle.


29. 10. 2015

Pivovarna 1713

Tadej Feregotto in Amadej Kofol sta mlada pivovarja iz Posočja, ki sta pred kratkim ustanovila Pivovarno 1713. Ime je povezano z letnico tolminskega punta in tudi vsa imena piv se navezujejo na ta dogodek. Na trg sta svoje pivo ponudila junija. Trenutno imata na voljo dve vrsti piva, za naprej pa imata še veliko načrtov. Več o Pivovarni 1713 je Tadej Feregotto povedal Lei Kemperle.


01. 10. 2015

Loopytie

V današnji Dobri zgodbi vam predstavljamo Miho Keranoviča, ki ustvarja pod blagovno znamko LoopyTie. Izdeluje unikatne povodce, ovratnice in metuljčke za pse. Te je začel šivati leta 2014, resneje pa se je ustvarjanju posvetil v začetku letošnjega leta. Več o tem kaj je LoopyTie je Miha povedal Lei Kemperle.


20. 08. 2015

Suzana Pezer in njen pasji vrtec

Suzana Pezer je samostojna podjetnica, ki se ukvarja z nego in varstvom psov. Nikoli si ni predstavljala, da bo lahko svojo ljubezen do kužkov spremenila v poklic. Pred letom dni pa je, glede na zanimanje lastnikov, odprla pasji vrtec. V njeni hiši v Prilesju pri Plavah se lahko psi prosto sprehajajo po vrtu, spijo na foteljih v dnevni sobi, poskrbi pa tudi za njihovo vzgojo. Suzana Pezer je svojo dobro zgodbo zaupala Karin Zorn.


13. 08. 2015

Socialna plaža Na študentu

V dobri zgodbi predstavljamo - ankaransko plažo Na študentu, za katero skrbijo v Društvu na Kereh. Obiskala jih je Tjaša Škamperle


13. 08. 2015

Trainers4ME

Trainers4ME je start-up podjetje, katerega idejni pobudnik in ustanovitelj je Novogoričan Marko Filej. S svojo ekipo je razvil istoimensko spletno platformo, ki je namenjena ljubiteljem športa. Omogoča jim, da med več tisoč športnimi trenerji poiščejo zase primernega in se z njim domenijo za trening. Trenutno lahko izbirajo trenerje iz več kot štiridesetih različnih športov. Platformo so najprej plasirali na angleški trg, delajo pa tudi na ameriškem. Slovenski je, kot pravi Marko Filej, za takšen projekt premajhen. Z njim se je pogovarjala Karin Zorn.


22. 07. 2015

Umetniške skulpture iz mila in zelenjave

Vlado Novoselec je leta 1978 kot 15-letni Varaždinec prišel v gostinsko šolo v Izolo. Po šolanju si je našel stanovanjce in zaposlitev v Piranu, potem pa ustvarjalno nadgrajeval svoje življenje. Danes je cenjen izdelovalec skulptur iz sadja in zelenjave. Znanje si je namreč nabiral pri kitajskem mojstru. Že nekaj let pa se preizkuša tudi z izdelovanju figur iz mila. V ta namen si je v Piranu uredil skromni atelje, kjer si jih mimoidoči tudi lahko ogledajo.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt