Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Poslovne informacije Primorske

70 epizod

70 epizod


Oddaja Poslovne informacije Primorske povzema dogajanje v primorskem gospodarstvu. Njeno vsebino pišejo podjetja, obrtniki in podjetniki, ki s svojim delom in odločitvami krojijo gospodarsko podobo Primorske. Spodbujamo k boljšemu poslovanju, opozarjamo na nepravilnosti, kritiziramo napačne odločitve.


25. 05. 2017

Poslovne informacije Primorske

V Poslovnih informacijah bo danes vsega po malem. Ozrli se bomo v zgodovino Intereurope, Luke Koper in družbe SAOP. Med aktualnimi temami bomo izpostavili pripombe na zdravstveno reformo, sodni epilog v zadevi Istrabenz in podpis sporazuma o poravnavi glede Cimosovega dolga na Hrvaškem. Od napovedanih dogodkov bomo predstavili predvidene lastniške spremembe v portoroškem Aerodromu...


12. 05. 2017

Poslovne informacije Primorske

Poslovne informacije Primorske: kako lahko gospodarska diplomacija pomaga pri prodoru na nove trge? Postojnski podjetnik Batagelj kupil hotel na Jezerskem, novo vodstvo Kluba gospodarstvenikov Slov.Istre, Agroind kmalu v prodajo, stečajni upravitelj toži nekdanje delavce propadlega Javorja, slovenskim proizvajalcem ribjih konzerv odprta vrata na Kitajsko.


05. 05. 2017

Poslovne informacije Primorske

V središču: Uber izbral Pipistrel za razvoj in izdelavo električnega zračnega plovila, s soglasjem sodišča se začenja postopek prodaje mipovega obrata v Kromberku, poslovanje Istrabenza in selitev iz Kopra v Portorož, italijanski kupec nakazal kupnino za Cimos, stečaj Delmarja gre h koncu.


20. 04. 2017

Poslovne informacije Primorske

Plama- Pur odslej družba z omejeno odgovornostjo; novi lastnik družbe Gostol Gopan bo gradil razvojni inštitut za celotno skupino, INT Meblo dobro posluje in pridobiva nove kupce, podizvajalci grozijo z blokado prodaje stanovanj v Nokturnu, naprodaj velik del premoženja Trgoavta v stečaju.


13. 04. 2017

Poslovne informacije Primorske

V primorskem gospodarskem prostoru je bilo ta teden sprejetih nekaj pomembnih odločitev, ena, ki jo že leta nestrpno pričakujemo, pa se odmika, najverjetneje še za kak teden ali mesec. Za dosti več ne, saj bo primer Istrabenz sicer zastaral. Višje sodišče v Ljubljani je namreč v torek obravnavalo pritožbo obsojenih na sodbo prvostopenjskega sodišča. Obsojenci Igor Bavčar in brata Sušinski so izpostavili dvome o nepristranskosti sodnikov in pritiske izvršilne veje oblasti. Sodišče bo izdalo pisno sodbo. Za razliko od usode glavnih akterjev preprodaje Istrabenzovega deleža pa je znano, da bosta šla Mipov objekt v Kromberku in stanovanja nasproti koprskega sodišča v prodajo......


30. 03. 2017

poslovne informacije primorske

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske je sprožilo 50-ti člen Lizbonske pogodbe in s tem začelo pogajanja o izstopu iz Evropske unije. S tem se je tudi uradno začel brexit. Kaj bo ta prinesel, je še neznanka, v negotovosti so tudi primorska podjetja, ki poslujejo na britanskem trgu. O tem podrobneje v središču ob koncu oddaje, najprej pa nekaj novic o selitvi podjetja Dar v nekdanje Citroenove prostore, načrte za selitev bodo kmalu začeli uresničevati tudi v izolski družbi KMK Box, ki z nakupom polovice prostorov nekdanje tovarne Inde proizvodnjo namerava z jesenjo začeti v Kopru. Prodaja Cimosa naj bi bila tik pred zaključkom, Tekstina Ajdovščina bo iztisnila male delničarje.


16. 03. 2017

Poslovne informacije Primorske

Teme tokratne oddaje: Italijani se spet zanimajo za Cimos; Banka Koper lani z 20 milijard evrov čistega dobička; Intereuropa povečala prihodke, a poslovala z izgubo; slaba banka prodala tretjino stanovanj v Nokturnu. V središču bomo tokrat predstavili Gospodarstvenike Primorske.


10. 03. 2017

poslovne informacije primorske

Hit ima novega šefa uprave, Janeza Mlakarja. Vlada je Goriški obljubila 30 milijonov evrov za infrastrukturo. Gospodarstveniki in drugi domačini so vladno ekipo, ki je obiskala Severno Primorsko, opozorili na neugodno poslovno okolje, počasne postopke, na mačehovski odnos države do Triglavskega narodnega parka. Podrobnosti bomo predstavili v središču današnje oddaje, v njej pa še o tem, da delavci Agroinda s strahom pričakujejo, kako se bo končal stečaj družbe in o nenavadnih manevrih pri prodaji družbe TIB storitve iz Ilirske Bistrice.


02. 03. 2017

Poslovne informacije Primorske

Minuli teden je bil pester in bogat. Pečat sta mu vtisnila dokončni odstop Italijanov od nakupa Cimosa in predviden način reševanja podjetja, o čemer bomo govorili v središču oddaje. V senci splošne negotovosti in skrbi za usodo koprskega velikana so se dogajale tudi pozitivne stvari. Delavci Primorja v stečaju so dobili zamudne obresti, Mlinotest je lani posloval bolje kot leto prej, z velikimi pričakovanji se je začela Podjetna Primorska, rezultati prestrukturiranja družbe Hit Alpinea se kažejo v boljšem poslovanju, Luka Koper je imela lani rekorden dobiček. Podrobnosti v nadaljevanju!


23. 02. 2017

poslovne informacije primorske

Dogajanje s Cimosom je ta teden v središču pozornosti, povzeli ga bomo tudi v današnji oddaji, Intereuropa je bila v Črni gori žrtev prevare z gorivom, nekdanji delavci družbe Lipica turizem v stečaju lahko prijavijo svoje terjatve v jamstveni sklad in stečajno maso, lastnica Modre linije Holdinga izplačuje male delničarje, v Kopru so predstavili najuspešnejše platforme množičnega financiranja. To so teme v današnji oddaji, preden prisluhnemo podrobnostim, pa še novica, da ima Slovenski državni holding od včeraj novo staro vodstvo. Nadzorni svet je kot najprimernejšo kandidatko za predsednico uprave izbral Lidio Glavino, ki je začasno vodila SDH po odstopu Marka Jazbeca.


16. 02. 2017

poslovne informacije primorske

Iz Bruslja so te dni prišle sveže napovedi o gospodarski rasti. Evropsko gospodarstvo bo okrevalo, Slovenija pa bo rasla še hitreje od evrskega povprečja. Luka Koper zaključuje obsežen naložbeni ciklus, s katerim si obeta povečanje pretovora in dobre poslovne rezultate, ki jih niza uprava v zadnjih treh letih, zemljišča v divaško obrtni coni Risnik so na četrti dražbi le uspeli prodati, največji del je kupilo podjetje v lasti družine Polič iz Lucije; v Hitu še niso izbrali predsednika uprave, v središču: kako izboljšati storitve upravnih enot za gospodarske potrebe.


09. 02. 2017

Poslovne informacije Primorske

Najbolj izpostavljena primorska gospodarska tema v zadnjem času je poleg Cimosa nedvomno drugi tir. S tem projektom namerava naša država kandidirati na različnih evropskih razpisih. Katerih, boste slišali v središču oddaje. V njej bomo govorili še o ....


26. 01. 2017

poslovne informacije primorske

Ob 70.letnici v družbi TKK Srpenica novi skladiščni prostori, v pričakovanju dogovora Slovenija Hrvaška glede usode Cimosa, Zeleni park v Kopru spet naprodaj, na dražbi Oltre v Ankaranu prodali osem apartmajev, dražba zemljišč Primorja bo tudi v obrtni coni Risnik, stečaj družbe Golf Istra je končan, statistični urad je v lanskem letu zabeležil več turističnih prenočitev ob morju kot leto poprej, v središču: Slovenija je po zaznavanju korupcije pod povprečjem Evropske unije.


20. 01. 2017

poslovne informacije primorske

morda bo danes znanega kaj več o usodi Cimosa; gospodarski minister bo zaplete s tožbami skušal reševati na današnjem obisku na Hrvaškem. Zakon o Kobilarni Lipica je trženje gostinske dejavnosti in hotela znova dodelila kobilarni, Lipica Turizem pa je dober mesec v stečaju. Banka Koper tudi uradno z novim imenom, Tomos se znova podaja v Združene države Amerike, V družbi Gostol Gopan napovedujejo povečanje števila zaposlenih, kaj prinaša zakon o vajeništvu?


12. 01. 2017

poslovne informacije primorske

Prodaja Cimosa še ni dokončna, hrvaška slaba banka zavrača ponudbo DUTB, s katero naj bi rešili enega od ključnih odprtih vprašanj, več deset milijonsko terjatev. Vipavski Agroind je spet v stečaju, Kobilarna Lipica uspešno zaključila poslovno leto, tudi v kleti Brda so zadovoljni, njihova glavna izvozna trga sta Združene države Amerike in Kitajska. V središče smo postavili hotelsko družbo Bernardin, ki je na svoj 40 rojstni dan sklenila sporazum o reprogramiranju obveznosti.


12. 01. 2017

Poslovne informacije Primorske

V središče postavljamo Kolektor CPG, ki v prihodnjem letu pričakuje ponovno rast, saj se obeta kar nekaj velikih državnih investicij. HIT z novim letom v razvojno fazo, Lesnina odložila gradnjo centra v Vrtojbi, Adria Ankaran uspešno posluje in ima ambiciozne načrte, Intereuropa počasi na zeleno vejo.


12. 01. 2017

Poslovne informacije Primorske

V središče postavljamo pospešeno zaposlovanje visoko strokovno usposobljenih kadrov v Mahle Letrika Šempeter, Banka Koper spremenila ime, dražba Kraškega zidarja, poslovanje Adriatic Slovenice, prostori meblo Jogi na dražbi prodani lesnini, CPG z novim imenom.


12. 01. 2017

Poslovne informacije Primorske

V središče postavljamo odkup lastnic delnic v elektro podjetjih. Italijanske banke v krizi - vpliv na poslovanje v Sloveniji, DUTB prodal prva stanovanja v Nokturnu, Salonit Anhovo pridobil posojilo Evropske banke za razvoj, HIT odpira nov hotel v Šentilju, začelo se je vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI.


12. 01. 2017

POSLOVNE INFORMACIJE PRIMORSKE

Odločitve o morebitnem ponovnem stečaju Agroinda še ni, Razpisa za novega predsednika uprave Hita tudi še ne, kmalu na dražbo mipovo premoženje v Kromberku, prav tako tudi premoženje Meblo Jogi, Mlinotest zaključuje pomembne razvojne investicije... V središče tokrat postavljamo izjemno uspešnost družbe Hidria. Oddajo pripravlja Ingrid Kašca Bucik.


11. 01. 2017

poslovne informacije primorske

Brexit in ameriške volitve: dva dogodka, ki sta zaznamovala preteklo leto in bosta imela velik vpliv tako na politično kot na gospodarsko ureditev. Slovenija je majhna država, zato je v njenem interesu, da si utrdi položaj v Evropski uniji, čeprav ta ni v najboljšem položaju. Gospodarstvo si je v Sloveniji nekoliko opomoglo, rast v preteklem letu je 2016 dober signal, a pravi napredek bo mogoč le ob uvedbi strukturnih reform, opozarjajo strokovnjaki. In kakšno je bilo leto za primorska podjetja?


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt