Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Radio bla bla

199 epizod

199 epizod


Mladi se na Radiu Koper oglasijo vsak petek popoldan, ko je na sporedu oddaja Bla bla radio, namenjen srednješolcem. Oddajo sestavljajo zelo različni prispevki ter ankete in komentarji, ki jih voditelj razporedi med glasbo. Vsebina oddaj oziroma posameznih prispevkov je zelo raznolika in izpostavlja aktualne probleme mladih.


06. 03. 2020

Matevž Lenarčič, Irena Lazar, Tereza Gregorič, Lana Pahor, Aleksandar Jovanovski, Klemen Peran

V oddaji gostimo letalca Matevža Lenárčiča, ki se odpravlja na novo pot na indijsko podcelino, kjer bo zbiral podatke za znanstveno raziskovanje okoljskih sprememb. Besedo dajemo tudi dekanji FHŠ UP prof. Ireni Lazar, ki smo jo pred mikrofon povabili ob praznovanju 20-letnice Fakultete za humanistiko. Predstavljamo še novo predstavo AMO iz Nove Gorice Sanjski maturantski ples. Predsednik ŠOS-a pa pojasni, kaj prinaša novega novela zakona o skupnosti študentov.


02. 03. 2020

Karin Rošker, Ana Karlin, Ana Valenko, Nina Ninković, Maruša Rimc, Simona Rebolj

Šest študentk, ki na ljubljanski akademiji za likovno umetnost in oblikovanje študirajo Grafično oblikovanje, je prejelo oblikovalske nagrade Graphis New Talent Annual 2020. Spoznajte Ano Karlin, Karin Rošker, Ano Valenko, Nino Ninković in Marušo Rimc. Prisluhnite tudi, kako so v zadnjem desetletju priljubljenost izgubili blogi in kako so jih nadomestila druga družabna omrežja.


21. 02. 2020

Mednarodni dan materinščine - Miran Košuta, dr. Sonja Starc

Danes je mednarodni dan maternega jezika in prav temu bomo posvetili osrednji del oddaje. Ob tem boste slišali še, da so v Kopru odprli novo stično točko za mlade Socialneet in da so na Univerzi v Novi Gorici postavili prvi teleskop na tujem. Prisluhnili bomo tudi ustvarjalcem mednarodne uprizoritve mladinske predstave v Novi Gorici.


14. 02. 2020

DOMEN MEDVEŠČEK, ALEN MILAVEC

V tokratnem Radiu bla bla gostimo Domna Medveščka, dijaka Škofijske gimnazije Vipava, ki je zmagovalec evropskega tekmovanja v prevajanju Juvenes Translatores. Besedo damo tudi mlademu fotografu Alenu Milavcu, ki se je že v času šolanja pridružil foto agenciji Foto Bobo, je tudi slovenski fotograf kolesarja Tadeja Pogačarja.


07. 02. 2020

Bralne navade pri mladih, dr. Igor Saksida, doc. dr. Ana Vogrinčič Čepič

Ker je jutri Prešernov dan, se bomo v današnji oddaji posvetili branju, oziroma vprašanju, kako berejo mladi, ali bolje, kako ne berejo več mladi. Pogovarjali se bomo z dr. Igorjem Saksido in doc. dr. Ano Vogrinčič Čepič, prisluhnili pa boste lahko tudi študentom in dijakom, oziroma njihovim bralnim navadam.


31. 01. 2020

MN DANCE COMPANY, SIMULACIJA EVROPSKEGA PARLAMENTA NA GIMNAZIJI NOVA GORICA

V tokratnem Radiu bla bla gostimo novogoriške gimnazijce, ki so šolsko knjižnico spremenili v evropski parlament. Pripravili so simulacijo evropskega parlamenta in debatirali o obnovljivih virih energije. Govorimo tudi o uspehu novogoriške plesne skupine, ki je za svetovno znano glasbeno skupino BTS posnela videospot.


24. 01. 2020

20. Obletnica umetniškega oddelka Gimnazije Koper in kampanja Leto brez leta

Čas namenimo umetniškemu oddelku Gimnazije Koper, ki je letos praznoval 20 let. Potem govorimo o kampanji Leto brez leta, s katero spodbujajo mlade, da se letos ne usedejo na letalo in tako naredijo nekaj dobrega za okolje. Za bodoče dijake in študente pa bomo podali tudi nekaj informacij o sejmu Informativa.


17. 01. 2020

Kaj nas motivira? dr. Eva Boštjančič, Andrej Pešec, Borut Marolt

Kaj nas motivira? Kako osmisliti delo, ki ga opravljamo? Kako se učiti, kako se premakniti? Na ta vprašanja v oddaji odgovarjajo psihologinja dr. Eva Boštjančič z Oddelka za psihologijo ljubljanske Filozofske fakultete, predavatelj in svetovalec Andrej Pešec in ravnatelj Doma za vzgojo in izobraževanje ter vzgojitelj Borut Marolt. V oddaji tudi o izzivu ajdovskega Monobeata.


10. 01. 2020

Film Sanje o vodi in nov program na PEF-U

Tudi Bla bla-jevci nismo mogli mimo Delove besede leta - podnebje, zato smo poklicali dr. Lučko Kajfež Bogataj, da jo komentira. Za naziv Delova osebnost leta pa smo čestitali znanstveniku Jadranu Lenarčiču. Spregovorili smo o filmu Sanje o vodi, ki so ga posneli dijaki. Nekaj minut na koncu smo namenili tudi novemu programu na Pedagoški fakulteti, o katerem nam je govoril dr. Tilen Žbona.


03. 01. 2020

ENEJ GALA, TADEJ KOBAL

Tokrat gostimo Eneja Galo, slikarja, ki podiplomski študij opravlja na sloviti Kraljevi akademiji v Londonu. Naš drugi sogovornik je Tadej Kobal, študent in prostovoljec, ki je na Slapu pri Vipavi pomagal ustanoviti knjižnico. Za svoje delo je v preteklem letu prejel naziv ime meseca aprila na Valu 202, konec leta je postal še ime leta.


27. 12. 2019

MLADI USPEHI

Dijaki Srednje tehniške šole Koper nam povejo, kako so izdelali osvetljeno maketo Pretorske palače, ki je postavljena v parku ob Pristaniški ulici, blizu koprskih vrat. O izkušnjah s poti na Kitajskem nam pove študent sinologije, Aljaž Novak. Na koncu pa sta z nami še Eva Peternelj in Nik Žujo, mlada podjetnika, ki prodajata športne elastike pod blagovno znamko Peach Booty Plan.


23. 12. 2019

PROGRAM PUM-O LETOS PRAZNUJE 20 LET DELOVANJA

Kam lahko gredo mladi, ki pustijo šole, službe pa ne morejo dobiti? Kot boste slišali v tokratnem Radiu Bla bla, se pogosto skrivajo doma, za njihove neuspehe pa so pogosto krive težke življenjske preizkušnje. Ti mladi se lahko vključijo v program PUM-O, ki te dni praznuje 20 let delovanja in je do sedaj pomagal že več kot 10.000 mladim. Kako jim daje zagon, izveste v tokratni oddaji Radio Bla bla.


17. 12. 2019

BLA BLA - SVETLOBNO ONESNAŽENJE, PRAVILA DEJTANJA IN OBDAROVANJA

Povečana osvetlitev v decembru pripomore tudi k večjemu svetlobnemu onesnaženju v tem obdobju. O tem se pogovarjamo s prof. Markom Debeljakom z Inštituta Jožefa Štefana. Naši gostji sta Tanja Rudolf Čenčič in Simona Kepic iz Socialnega marketinga iz principa. Skupaj z Združenjem DrogArt so ustvarili projekt Pravila dejtanja, s katerim ozaveščajo dekleta o nasilju v času zmenkanja. Na koncu poizvemo še pri koprskih študentskih organizacijah, koliko daril so zbrali za akcijo Božiček za en dan, pozanimali smo se tudi o obdarovanju študentskih družin.


06. 12. 2019

MARTINA PEŠTAJ, MLADOST NA BURJI

V tokratni oddaji Radio bla bla bomo govorili o kulturi. V Novi Gorici smo namreč obiskali Kulturni bazar in se o pomenu kulturno-umetnostne vzgoje pogovarjali z Martino Peštaj. Preverimo tudi, kako je v Ajdovščini zaživel program za mlade – Mladost na burji.


29. 11. 2019

POGOVOR Z NOVO REKTORICO UP IN USPEH NOVOGORIŠKIH DIJAKINJ

Pogovarjali smo se z novo rektorico Univerze na Primorskem Klavdijo Kutnar, ki je s svojim rektorskim delom začela v ponedeljek, 25. novembra. Gostimo tudi novogoriške dijakinje, ki so se udeležile turnirja prvakov na ameriški Univerzi Yale. Ob koncu se posvetimo še preostalem aktualnem dogajanju, kjer govorimo o filmski kulturi na Pedagoški fakulteti, o ozaveščanju o AIDS-u in o decembrskem obdarovanju.


22. 11. 2019

AJDOVSKI OSNOVNOŠOLCI NA TURNIRJU PRVAKOV, FAKULTETA ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE NOVA GORICA

V oddaji tokrat gostimo Evelin, Tijo in Tilna, učence ajdovske osnovne šole, ki so se pretekli teden udeležili Turnirja prvakov na ameriški Univerzi Yale. Vrnili so se z dvema zlatima in 15 srebrnimi medaljami. Obiskali smo tudi Fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici, ki v letošnjem študijskem letu beleži najboljši vpis v vseh 13 letih delovanja.


15. 11. 2019

80-LETNICA AKADEMIJE ZA GLASBO IN USPEHI PRIMORSKIH ŠOL

V oddaji govorimo o dnevu slovenske hrane in tradicionalnem slovenskem zajtrku. Predsednico Mladinskega Sveta Slovenije Anjo Fortuna smo vprašali o srečanju s predsednikom vlade, kjer so govorili o stanovanjski problematiki mladih. Govorimo še o uspehu novogoriških dijakinj in o treh primorskih šolah, ki so dobile priznanje za najboljše športne dosežke. Osrednja tema pa je 80-letnica Akademije za glasbo, naš sogovornik je bil dekan Marko Vatovec.


11. 11. 2019

Generacija Z

Generacija Z so mladi, rojeni nekje po letu 1995. Kdo so, kaj delajo, kako razmišljajo in kaj bodo prinesli sodobni družbi? – raziskujemo v tokratni oddaji. Naši sogovorniki so: Daša Dolenc, dr. Helena Jeriček Klanšček, Marko Puschner, dr. Boštjan Bajec. Kako družina doživlja zasvojenost z alkoholom, ob koncu oddaje pove Gabrijela Mugerli.


25. 10. 2019

RADIO BLA BLA - Mlada umetnika in volitve v Študentski zbor ŠOUP

V oddaji gostimo dva umetnika, prva je videastka Ana Čigon, za njo pa študent likovne umetnosti Jakob Satja Jurc, ki je zdaj v šoli na Nizozemskem, v septembru pa je imel razstavo v Piranu. Tudi danes se nismo mogli izogniti glavni študentski temi, to je volitvam v koprsko organizacijo ŠOUP. Po petkovem incidetnu so volitve ponovili, s predčasnimi v torek in danes z rednimi. Torkove volitve je zasenčil protest študentov. Predsednika krovne študentske organizacije Klemna Perana smo vprašali, ali je spremljal dogajanje v Kopru in kako ga komentira.


21. 10. 2019

EKOLOŠKA OSVEŠČENOST Z OBLAČILI, DAN BELE PALICE

V današnji oddaji preverimo, ali smo Slovenci ekološko osveščeni, ko pride do oblačil. Z različnimi sogovorniki govorimo o tem, kaj se zgodi z oblačili, ki jih ne potrebujemo več. Študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so dan bele palice obeležili tako, da so se po Kopru sprehodili s prevezo na očeh.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt