Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Čeprav je Nova Gorica mlado mesto, se je v sedmih desetletjih njene zgodovine oblikovala živahna glasbena scena, od popularne glasbe do bolj robnih zvrsti. Zaznamovalo jo je več kot 120 glasbenih skupin in posameznikov. Z zanimivimi gosti Tatjana Gregorič in Marko Vuksanovič poskušata osvežiti spomin na njihovo delovanje, hkrati predstavljata tudi prizorišča glasbenih prireditev in alternativno sceno.


25. 09. 2018

Sergej Randjelović, Big bibls brothers band, Skalp, Harry, Real life version, Pelhan, David Trebižan, Antioksidanti, Elabanda, Mart

V zadnji oddaji o goriški popularni muziki vam Tatjana Gregorič in Sergéj Randjelović Ranđo vnovič predstavljata ajdovsko sceno kot so jo skozi leta oblikovale zasedbe Big bibls brothers band, Skalp, Real life version, Antioksidanti, Elabanda, Mart in Harry ter odličen pianist David Trebižan.


18. 09. 2018

SERGEJ RANDJELOVIĆ, VLADIMIR SAMEC, PIETROSI, KARAMELA, ELEVATORS, POLONA FURLAN, ELVIS JACKSON, LARA JANKOVIČ, PUREH

Številni goriški glasbeniki so sooblikovali tudi popularno glasbo na Ajdovskem. Med tistimi, ki že leta zaseda mesto nekakšnega ambasadorja ajdovske rock in pop glasbe je zagotovo Sergej Randjelović Ranđo. Z njim potujemo v 60-ta in 70-ta in oživljamo glasbo skupin Pietros, Karamela in pevca Vladimirja Samca. Njihovim skladbam dodajamo še pesmi zasedb Elevators, Elvis Jackson in PureH ter pevk Polone Furlan in Lare Jankovič.


11. 09. 2018

Davor Byron Žorž, Boštjan Simon

V še eni novi zgodbi o goriški popularni muziki sta gosta pevec Davor Byron Žorž, nekdanji član zasedb Netopir in Firebird, trenutno pa pevec skupin Sarabande in Sweet Lorein, in novogoriški saksofonist, inštrumentalist in ustvarjalcev glasbe Boštjan Simon, ki zadnjih deset let izvirno prebija žanrske ločnice in snuje na stičišču elektronike, jazza in krautrocka. Medtem ko se Davor predstavlja predvsem kot izvajalec glasbe skupin Deep Purple, Uriah Heep in Focus, torej progresivnega rocka 60-ih in 70-ih, daje Boštjan prednost avtorski glasbi, ki jo izvaja na svoji avtorski zgoščenki THere Be MOnsters in z različnimi zasedbami kot so Litošt, Trus, Orkester brez meja, Kombo B.


12. 01. 2018

Goriška zgodba, Passocontinuo, Mirko Vuksanovič, Marijan Mlakar, Medi-terra-neo, Barbara Šinigoj, Alan Ford, Ivo Špacapan

V zadnji, enajsti oddaji Tatjana Gregorič in Marko Vuksanovič predstavljata še nekatere glasbene skupine in glasbenike, ki so, vsak na svoj način in s svojim stilom, oblikovali sedemdesetletno zgodbo o popularni glasbi na Goriškem. Pregled dogajanja tako zaključujejo Bianco, Zaklonišče prepeva, Passocontinuo, Nikka, Ibunge, Alan Ford, Medi-terra-neo z Barbaro Šinigoj, Valterap, The Indicals, Kralj Meteorit, Mirko Vuksanovič in Marijan Mlakar kot aranžerja številnih pesmi.


05. 01. 2018

Borut Bašin - alternativna scena

Goriška ima dolgoletno alternativno glasbeno tradicijo. V mestu in okolici je delovalo veliko število izvajalcev in veliko je tudi prizorišč, ki so bila in so še vedno pomembna za to glasbeno zvrst in kulturo. Tokratni gost oddaje je Borut Bašin, eden tistih, ki so aktivno sodelovali pri ustvarjanju, spodbujanju in spremljanju goriške alternativne scene. Ob njegovi pripovedi predvajamo posnetke skupin Glasbeni eksperiment filma, Link Der Wasser, Scuffy Dogs in Extreme smoke 57.


29. 12. 2017

Božidar Batistič, Leon Ukmar - Primarna, Bor Zuljan

V tokratni oddaji vam predstavljamo dolgoživo goriško skupino Primarna in naša gosta sta člana zasedbe, Božidar Batistič in Leon Ukmar. Naš gost je tudi eden najboljših slovenskih kitaristov Bor Zuljan, ki nam predstavlja svojo glasbeno pot, spregovori pa tudi o očetu Karlu Zuljanu, ki je prav tako pomembno zaznamoval goriško popularno glasbo.


22. 12. 2017

Gorazd Božič, Sabina Vostner, Domen Slovinič

Kantavtorji in akustične zasedbe na Goriškem, med katerimi ima seveda osrednje in najpomembnejše mesto Iztok Mlakar, je tema osme oddaje. Svoje glasbene zgodbe nam pripovedujejo Sabina Vostner, Domen Slovinič in Gorazd Božič iz Kvazi godalnega kvarteta Podokničarji. Prisluhnete pa lahko skladbam v izvedbah Aljoše Kosorja, Aleša Pluta, Sabine Vostner, Domna Sloviniča in skupin Stribor, Swarga, Podokničarji in godalnega kvarteta Nova.


15. 12. 2017

Gianni Rijavec, Big ben, Tatjana Mihelj

Večni romantik Janez Rijavec - Gianni, ki je z ansamblom Big ben v začetku osemdesetih let oral ledino posebnega stila v slovenski popularni glasbi in na sceni sedaj kot solist vztraja že štiri desetletja, je tokrat gost oddaje. V njej svoja razmišljanja predstavlja tudi pevka Tatjana Mihelj, tiha stalnica goriške popularne glasbe, ki se je preizkusila v različnih žanrih, od narodno-zabavne in jazz glasbe do šansona. Njuno zgodbo spremljajo posnetki pesmi v izvedbah skupin Big ben, Big Bolero in Remi band ter pevcev Vladimirja Čadeža in Janija Rednaka.


08. 12. 2017

Novi val na Goriškem – Leon Pahor, Volkswagen, David Šinigoj, Damin gambit

Glasbeni novi val je na začetku osemdesetih zajel vse celine. Nekaj manjših valov je pljusknilo tudi na Goriško. Pojavili so se izvajalci, ki so zanemarili plesno izročilo in svoj čas izrazili z avtorsko glasbo. To obdobje poskušata osvetliti Leon Pahor iz skupine Volkswagen in David Šinigoj iz skupine Damin Gambit.


01. 12. 2017

Laura Budal, Darko Stanič, Anfora, Mojca Vižintin, Zvone Kumar, Galerija

Laura Budal, pevka iz Prvačine, o kateri so ob njeni zmagi na tekmovanju Prvi glas Goriške leta 1978 zapisali, da »poje tako, da bi jo Moni Kovačič lahko uporabila za play back«, je tokrat gostja oddaje. Laura je v 70-tih in 80-tih letih prejšnjega stoletja nastopala na številnih slovenskih in jugoslovanskih festivalih zabavne glasbe in posnela vrsto pesmi. V njeno zgodbo bomo prepletali spomine Darka Staniča iz skupine Anfora in pesmi v izvedbah Mojce Vižintin, Zvoneta Kumarja in skupine Galerija s pevko Livijo Šemolé. Oddajo pripravljata Tatjana Gregorič in Marko Vuksanovič.


24. 11. 2017

Plesišče Bukovica, Franc Gruden, Nedeljko Gregorič

V zlata leta primorskih plesišč potujemo tokrat. Med njimi je imela dvorana Kulturnega doma v Bukovici posebno mesto, tako zaradi številnih obiskovalcev, ki so tam morebiti celo našli prve prave ljubezni, kot zaradi zvenečih imen popularne glasbe. Tu so v sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih med drugim nastopili Claudio Villa, Orietta Berti, Righera, Bony M, Bjelo dugme, Srebrna krila, Mišo Kovač …, a tudi mnoge goriške glasbene skupine. V obdobju sedemdesetih, ko so v Bukovici delali izredno dobro in iz nedelje v nedeljo potolkli nove rekorde po številu obiskovalcev, bi ga marsikateri Novogoričani, če bi bil dom v Bukovici na kolesih, najraje odpeljali v Novo Gorico. Za uspešno obdobje plesov in koncertov sta skrbela Franc Gruden, ki je kasneje ustanovil tudi glasbeno društvo Simfonija, in Nedeljko Gregorič, sicer tudi bobnar skupin Park, Go, Anfora, Juma, ki sta gosta tokratne oddaje.


17. 11. 2017

ŽARKO STANIČ, FRANC ČELIK – JIMMY - LAPOS, BABALOO BAND, VINEA

Skupini Lapos, ki je bila v sedemdesetih, osemdesetih in tudi še v devetdesetih letih sinonim za zabave, plesne in sindikalne veselice namenjamo tokrat oddajo. Ob izbranih skladbah iz kasete »Vzemi si čas«, izdani leta 1998, nam zanimive štorije o nastopih ansambla pripoveduje kitarist Žarko Stanič. V kasnejšem obdobju se je ansamblu pridružil Franc Čelik – Jimmy, kitarist in pevec, ki je igral tudi v skupini Vinea, na prelomu tisočletja pa ustanovil Babaloo band. Babaloo je 1998 izdal CD »Nenajavljen gost«, kasneje pa posnel tudi skladbo z naslovom »Telefon«. Uspešnici skupine Lapos »Tvoj obraz« in Babaloo Banda »Dobro jutro delovni ljudje« izvajajo vokalni ansambel Reunion, Big band Nova, godalni orkester Glasbene šole Nova Gorica s solistom Andrejem Orlom.


10. 11. 2017

Robert Klančič, Biseri, Era, Go, Iztok Mlakar

V šestdeseta in sedemdeseta leta goriške popularne glasbe vas vodita Tatjana Gregorič in Marko Vuksanovič. Njun gost je Robert Klančič - Robi, pevec, kitarist in tudi bobnar v različnih skupinah (Ekipa 5, Biseri, Dream, Ideali, Laif). Bil pa je tudi član prve zasedbe legendarne skupine Era, ki je s progresivnim rockom postala navdih mnogim kasnejšim goriškim bendom. Zanimive zgodbe o minulem zabavnoglasbenem življenju v Novi Gorici in okolici in tudi o prvih avtorskih skladbah Ere bodo spremljale pesmi skupin Era, Go, Blodwyn Pig, Herbie Manna, Iztoka Mlakarja in tudi pesem Prijatelju, ki jo je Klančič napisal za kitarista Alana Jakina.


07. 11. 2017

Goriška zgodba - Ana Zavrtanik Ugrin, Anže Vrabec, Radovan Kokošar

Prisluhnite zanimivim gostom, ki so ustvarjali 70-letno goriško zabavnoglasbeno zgodbo. Prvo oddajo namenjamo Goriški zgodbi, koncertu avtorske glasbe izbranih skupin in posameznikov, ki so ga septembra letos izvedli vokalni ansambel Reunion, godali orkester Glasbene šole Nova Gorica in Big bend Nova. Gostje bodo pevka in pobudnica projekta Ana Zavrtanik Ugrin, aranžer Anže Vrabec in dirigent Radovan Kokošar.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt