Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Z menoj na pot

3 epizod

3 epizod


Oddaja odkriva destinacije po Sloveniji in naši bližnji okolici. Poslušalcem predstavljamo zanimivosti, ki so v naši bližini, pa največkrat niti ne vemo zanje. Če ste pustolovski ali adrenalinski tip, če radi raziskujete, uživate v dobri hrani in če si želite na dopust ali izlet v bližnjo okolico, nas nikar ne preslišite! Oddaja Z menoj na pot vas bo usmerjala mimo množičnega turizma v lokalno naravnanost in spoznavanje bližnjih krajev. Bistrili bomo glavo in sproščali telo!


08. 02. 2017

Muzej v Buzetu

V Buzetu, v hrvaškem delu Istre, se v središču mesta nahaja mestni muzej. Odprli so ga leta 1961, v njem pa hranijo arheološko in etnografsko zbirko, ki priča o nekdanjem življenju in kulturni dediščini kraja. V sklopu muzeja so na različnih lokacijah po mestu prikazane tudi nekdanje obrti: kovaška delavnica in delavnica, v kateri so nekoč izdelovali glavnike iz rogov istrskega boškarina. Posebnost je tudi stara pekarna, v kateri zamesijo in pečejo kruh enkrat na leto, ob prazniku mesta. Muzej je obiskala Tjaša Lotrič:


22. 07. 2014

Gradež in Deželni naravni rezervat ob izlivu Soče 21.07.2014

Veliko je kotičkov, ki so blizu nas, kjer bi si lahko odpočili od napornega dela. Ekipa z menoj na pot zato predlaga ogled obmorskega mesteca Gradeža pri naših zahodnih sosedih v Italiji, kjer živijo tudi zamejski Slovenci. Mesto ponuja veliko zgodovinskih zanimivosti in tipičnih kulinaričnih posebnosti kot je npr. Brodet s polento. Nedaleč stran lahko popotnik obišče Naravni rezervat ob izlivu Soče, peš ali na hrbtu kamarškega konja. Rezervat ima veliko razglednih točk od koder se vidi tudi Nanos. Če ste strastni fotograf ali pa radi opazujete naravo, boste uživali ob pogledu na številne ptice in ostale divje živali, ki v sožitju z rastlinami skrbijo za naravni habitat v rezervatu.


21. 07. 2014

Buzet in Sv. Marina 14.07.14

Istra ponuja lepe izletniške točke. Ko pa te združimo še z zdravo hrano, je dan zanimivejši. Med potepom po Buzetu in njegovi okolici, kjer so prebivalci dobro povezani med seboj in skrbijo za promocijo svojega kraja, se je ekipa oddaje Z menoj na pot, po letenju v tandemu športnim padalom, podala še na potapljaško avanturo v Sveto Marino pri Labinu. Za strokovno vodstvo je poskrbelo društvo Rex Maris iz Kopra.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt