Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zanimivosti iz sveta glasbe

45 epizod

45 epizod


Gre za oddajo, ki že z naslovom pove vse o svoji vsebini: v njej najdejo prostor zanimive primorske glasbene osebnosti, tako avtorji kot izvajalci, včasih celo založniki in organizatorji, pa tudi najvidnejši glasbeni izdelki: skladbe, plošče, zbirke. In čeprav imajo prednost primorski, avtorji oddaje ne pristajajo na geografske, še manj pa na žanrske omejitve. Edini kriterij je kakovost.


10. 06. 2015

Poletna promenada - Ivan Skrt - Črnobelo 1

Ivan Skrt, pianist iz Kanala ob Soči se na prvi zgoščenki, izdani v okviru projekta Črnobelo predstavlja s Slikami iz razstave Modesta Musorgskega in Suito »Na prostem« Bele Bartoka.


26. 05. 2015

Regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov, Nova Gorica 2015

Nagrajeni zbori regijskega tekmovanja otroških in mladinskih pevskih zborov 20. maja 2015 v dvorani Kulturnega doma Nova Gorica: OPZ OŠ Koper, OPZ, PŠZ Škrjančki in MPZ OŠ Franceta Bevka Tolmin, OPZ Glasbene šole Koper - podružnice Izola.


19. 05. 2015

Mednarodni zborovski festival Koper 2015

V oddaji predstavljamo 11. zborovski festival, ki ga v kopru bienalno prireja Mešani pevski zbor Obala iz Kopra. Letošnjega so oblikovali: Akademski zbor iz Lunda na Švedskem, Univerzitetni zbor iz Bandonga v Indoneziji, Vokalna skupina Mezzo iz Novega mesta, vokalna skupina Gallina iz Ljubljane, vokalna skupina Ingenium Ensemble , Mladinski in dekliški zbor Glasbene šole Koper ter mešani pevski zbor Obala iz Kopra


11. 03. 2015

Harmonika Leonardo da Vinci

Instrumentalni trio Etnoploč, v katerem igrajo harmonikar Aleksander Ipavec, trobentar Matej Špacapan in saksofonist Piero Purini in Accordium group 4-8-8-16 so na Glasbenem večeru v Bukovici 6. novembra 2014 predstavili avtorsko glasbo Aleksandra Ipavca in skladbe, v katerih je zazvenela harmonika Leonardo da Vinci.


04. 03. 2015

Predstavitev CD-ja Alojz Srebotnjak

Predstavljamo novo avtorsko zgoščenko Alojz Srebotnjak- violinist Zdravko Pleše in pianist Denys Masliuk sta na CD uvrstila celoten skladateljev opus za to zasedbo


17. 02. 2015

Knjiga Kje je pristala Beethovnova obara

Simpatično knjigo zgodb o življenju velikih skladatelj z naslovom Kje je pristala Beethovnova obara sta prevedli Aleksandra Pavlovič in Jana Fajt, izdalo jo je mednarodno kulturno društvo Soglasje v Novi Gorici. Vsebino predstavlja Pavlovičeva, tudi odlična pianistka in korepetitorka ob posnetkih skladb Bacha, Beethovna, Mozarta, Schumanna, Brahmsa in Stravinskega. Anekdote prebirajo Arina, Polina in Andrej Pavlovič, Jana Fajt in Nejc Rožman Ivančič, oddajo pa je pripravila Tatjana Gregorič.


10. 02. 2015

Ratko in Radiša Teofilović

Brata Teofilović gojita vokalno izročilo Srbije, Bosne in Makedonije. Pesmi balkanskih narodov sta ponesla že na vse kontinente z izjemo Avstralije. Septembra lani sta nastopila tudi v okviru festivala Dnevi stare glasbe 2014 v novogoriškem Kulturnem domu


04. 02. 2015

Slowind v ciklu Amabile DPG Koper

V današnji oddaji lahko prisluhnete koncertu pihalnega kvinteta Slowind, ki je nastopil v okviru cikla Amabile Društva prijateljev glasbe v koprski dvorani sv. Frančiška Asiškega. Zanimiv spored ponuja preplet stare in nove glasbe od Scarlattija in Mozarta do Johna Cagea, Giacinta Scelsija in Györgya Ligetija. Koncert je povezovala Helena Filipčič Gardina, ki se je z izvajalci pogovarjala o njihovi glasbeni poti, o izbranem sporedu in o odločitvah nasploh.


03. 02. 2015

Fantazije Andreja Makorja

V oddaji predstavljamo prvo avtorsko zgoščenko mladega koprskega skladatelja Andreja Makorja z naslovom Fantazije. Sodelujejo Mladinski zbor GŠ Koper pod vodstvom Maje Cilenšek, Mešani mladinski zbor gimnazije Koper, ki ga vodi Ambrož Čopi, Mešani pevski zbor Obala Koper z zborovodjo Sebastjanom Vrhovnikom in APZ Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija.


27. 01. 2015

Šepet Koral - Vokalna skupina Korala

Šepet Koral je naslov zgoščenke, ki jo je lani izdala ženska vokalna skupina Korala iz Kopra. S tem je obeležila 10-letnico delovanja, izbrane pesmi pretežno primorskih skladateljev pa v spremni besedi prepletla z zgodbo o ženski, ki jo je prav za priložnost napisala Edita Frančeškin. Ob pesmih in zgodbah, ki jih je v oddaji prebrala Mojca Klarič, boste lahko izvedeli še kaj Koralah, o primorskih skladateljih in njihovih delih iz pogovora med urednico oddaje Leo Hedžet in zborovodjo Antonom Balohom.


20. 01. 2015

Ambrož Čopi Sanjam

Sanjam je naslov zgoščenke, na kateri Slovenski komori zbor pod vodstvom Martine Batič predstavlja 17 posvetnih zborovskih skladb Ambroža Čopija. Primorskega skladatelja je ob priložnosti predstavitve projekta v Novi Gorici 13. novembra 2014 pred mikrofon povabila Tatjana Gregorič.


12. 01. 2015

Poletna promenada - Bodeča neža - Čas

Najnovejši zgoščenki z naslovom Čas dekliške vokalne skupine Bodeča neža z Vrha sv. Mihaela na Goriškem je glasbena urednica Tatjana Gregorič posvetila današnjo oddajo. Ob tej priložnosti je pred mikrofon povabila Matejo Černic, v zadnjih letih zagotovo eno najuspešnejših primorskih zborovodkinj, ki je vodstvo Bodeče neže prevzela pred sedmimi leti.


11. 01. 2015

Poletna promenada - Les Elements, Mojca Gal

Današnja oddaja ponuja poslušanje mednarodnega komornega ansambla Les Elements, katerega članica je tudi primorska violinistka Mojca Gal. Z njo se je po koncertu v Novi Gorici pogovarjala Metka Sulič.


10. 01. 2015

Poletna promenada - Koncert ob 60-letnici Glasbene šole Sežana

Posnetke s slavnostnega koncerta ob 60-letnici Glasbene šole Sežana v današnji oddaji predstavlja Metka Sulič


09. 01. 2015

Poletna promenada - Gala profesorski koncert Orkesterkampa 2014

Posnetke s komornega koncerta, ki so ga ustvarili profesorji Orkesterkampa 2014 v Bovcu, v današnji oddaji predstavlja Metka Sulič.


08. 01. 2015

Poletna promenada - Accademia Allegro Vivo

V čudoviti svet serenad, valčkov in polk, kot so jih januarja letos v Kulturnem domu Nova Gorica poustvarili člani godalnega orkestra Academia Allegro vivo, vas z današnjo oddajo vabi glasbena urednica Tatjana Gregorič. Njen gost je dirigent Bijan Khadem Missagh.


07. 01. 2015

Čudežno popotovanje z zvoki kitare

V oddaji predvajamo posnetek koncerta mladih primorskih kitaristov, učencev Glasbenih šol Koper, Postojna in Tolmin, ki so 3. decembra lani v dvorani koprske Glasbene šole izvajali dela Marie Linnemann. Sodeluje avtorica projekta prof. Tanja Brecelj Vatovec


01. 01. 2015

Novoletni koncert - Vštekani Nova filharmonija

Mednarodni simfonični orkester Nova filharmonija, ki združuje več kot 50 mladih glasbenikov s Primorske, se je decembra 2014 predstavila z novim programom, imenovanim Vštekani. Izbor skladb Mendelssohna, Morriconeja, Alfvena, Puccinija, Batesa, Bernsteina, Zieglerja, Weatherlyja in Lare je orkester pod vodstvom Simona Perčiča predstavil 17. 12. 2014 tudi v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Posnetek koncerta in številne zanimive pogovore vam v poslušanje ponuja glasbena urednica Tatjana Gregorič.


30. 12. 2014

Pueri cantores 30 let

18. oktobra 2014 je dekliški zbor Pueri cantores s svečanim koncertom v dvorani Šolskega centra Tolmin proslavil 30-letnico delovanja. Koncert je posnela snemalna ekipa Radia Koper ( producentka Ksenija Kos in tonski mojster Drago Hrvatin). V oddaji predvajamo posnetke omenjenega koncerta


24. 12. 2014

Big band NOVA in črnska soul zvezda Sherrita Duran

Big band NOVA, črnska soul zvezda Sherrita Duran, vokalna skupina Singgirls, dirigent Damijan Valentinuzzi in klaviaturist in aranžer Anže Vrabec so 18. decembra 2014 v Kulturnem domu Nova Gorica oblikovali gospel večer, ki ga je posnela tudi snemalna ekipa Radia Koper. Posnetek koncerta, ki ga je z besedo povezala Metka Sulič, vam v poslušanje ponuja glasbena urednica Tatjana Gregorič.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt