Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Radio Koper

444 epizod

444 epizod


Krajše vsebine dnevnega programa


22. 02. 2024

Novo družinsko doživetje: Velikani Istre

Nina Peče Grilc iz Zavoda Škrateljc je predstavila novo pravljično pot, imenovano »Velikani Istre«, ki je močno povezana z identiteto kraja in dediščino Istre. Gre za družinsko doživetje, ki vabi vse na raziskovanje skrivnostnega sveta velikanov. Obiskovalci se lahko na pohod odpravijo sami, lahko pa se udeležijo katerega od vodenih sprehodov, ki bodo potekali vsaj enkrat mesečno.


16. 02. 2024

"Več poslušalcev imamo po svetu kot doma"

Tudi tokratno Pesem tedna smo poiskali na goriškem koncu


14. 02. 2024

"Pop-Simfo" , to je moj nov glasbeni stil ...

Gianni Rijavec si je vzel čas in v novogoriškem studiu posnel medgovor tokratni izbranki za Pesem tedna, skladbi Želja moja.


13. 02. 2024

"Tudi po eri Amadeus je še prostora za napredek."

Glasbeni urednik Andrea Effe komentira letošnji 74. festival italijanske popevke v Sanremu, na katerem je slavila debitantka Angelina Mango. Gre za prvo žensko zmago po desetletju. Angelina Mango se bo, tako je sporočila po festivalu, z zmagovalno skladbo predstavila tudi evrovizijskemu občinstvu. Letošnji festivalje bil sicer brez jasnega favorita, z izmišljenimi škandalčki in z ogromnim številom delitev na vseh mogočih platformah. Gledanost in poslušanost sta bili odlični, finalni večer si je v nekem trenutku ogledalo več kot 18 milijonov gledalcev. Na državni televiziji so zadovoljni, reklame so šle za med, z njimi naj bi po nekaterih podatkih zaslužili več kot 60 milijonov evrov.


06. 02. 2024

Gregor Ravnik: Ustvarjanje glasbe s prijatelji je nekaj najlepšega

Gregor Ravnik je po lanski odmevni zmagi na Melodijah morja in sonca v petek izdal prvi samostojni album. Na njem najdemo tudi pesem Ti si znala, ki jo poslušamo kot pesem tedna na Radiu Koper.Pesem je pred več kot desetletjem prvič zapel Tony Cetinski, zdaj pa je dobila novo preobleko. Album sicer nosi naslov Med nama, na njem pa najdemo Gregorjeve festivalske uspešnice in pa čisto nove pesmi. Prvič ga bo predstavil predstavil v portoroškem Avditorju, kar mu veliko pomeni. Zakaj, izveste v naslednjih minuatah. Gregorja Ravnika je ob medijski predstavitvi albuma pred mikrofon povabil Andrej Šavko.


31. 01. 2024

»Nam je to všeč in smo že zmagali …«

Te dni na RA KP pospešeno poslušate nabrito trojko z imenom Curbrigen, vzpostavljeno na relaciji Izola - Lucija . Peter, Erik in Martin so se oglasili v studiu in med ostalim omenili tudi prvenec z naslovom Unknown Destination, ki daje naslov skladbi tokratne rubrike Pesem tedna.


24. 01. 2024

Veronika je Veronika Deseniška ...

Raiven, akademsko izobražena glasbenica je za svojo predstavitev evrovizijskemu občinstvu ustvarila filmsko pripoved.


22. 01. 2024

Anika Horvat: Glasba ni tekmovanje

Na piedestalu tedna je tokrat pristala najuspešnejša slovenska pevka na domačih glasbenih festivalih in ikona primorske glasbene scene. Anika Horvat nam tokrat predstavlja nov singel Zvezda, ki je nastal v sodelovanju z avtorjem in producentom Kevinom Koradinom. Avtorici besedila sta Anika Horvat in Lara Baruca. Skladba je nežen poklon očetu Anike Horvat, ki jo je vedno podpiral in spremljal na njeni glasbeni poti. Skladba združuje Anikin čaroben vokal in moderno produkcijo.


16. 01. 2024

"Nerada govorim, o čem govori pesem."

Slovenska glasbenica Eva Boto predstavlja skladbo “Kjer najbolj gori”.


15. 01. 2024

Jameson and the Followers: Včasih je za objem žal prepozno

V rubriki Pesem in pol so tokrat slavili istrski Jameson and the Followers. Na kratko smo poklepetali s Tinom Daničičem.


10. 01. 2024

Večkotenominutni

Tudi tokratna izbranka bo deležna predstavitve iz prve roke. Kdo iz skupine Siddharta se bo oglasil na naš klic, pa naj ostane presenečenje.


05. 01. 2024

Pravoslavni verniki v pričakovanju božiča

Pravoslavni verniki so v pričakovanju božiča. V pravoslavnih cerkvah bodo jutri delili badnjake oziroma slamo in hrastove veje. Ponekod, kot denimo v Kopru, se bodo po njih odpravili jutri, v zgodnih jutranjih urah. Tjaša Škamperle.


03. 01. 2024

Pesem tedna: S tabo se začne (Lea Sirk)

Prva nova Pesem tedna je skladba, ki jo je če v letu 2023 v svet poslala primorska pevka Lea Sirk - S tabo se začne. Predstavila jo je v pogovoru z Armandom Šturmanom.


03. 01. 2024

Joker Out: Ne bomo zavozili

Po dveh albumih, Cvetličarni, Križankah, Exitu in uspehu na Evroviziji so oktobra razprodali dvorano Stožice. Zatem v poldrugem mesecu na evropski turneji koncertirali v Oslu, Stocholmu, Helsinkih, Amsterdamu, Haagu, Barceloni, Madridu, Novem Sadu, Beogradu, Zagrebu, Rijeki in še marsikje. Evrovizijska Carpe diem in himna generacije, kot ji pravijo, Novi val sta največkrat predvajani skladbi na valovih Radia Koper v minulem letu. O prodoru v tujino, o slavi, ki jo žanjejo, o stopnicah, ki jih morajo še prehoditi, in tudi o težavah, s katerimi se soočajo, se je z Bojanom Cvjetićaninom in Krisom Guštinom, frontmanom in kitaristom ta čas najbolj popularne slovenske zasedbe pogovarjal Iztok Novak Easy.


27. 12. 2023

Naredili smo novo zasedbo …

Naredili smo novo zasedbo … Kavč, mlada slovenska glasbena skupina, daje priljubljenemu kosu pohištva čisto nov pomen. Fantje, ki prihajajo z Obale, navdihujejo raznolike podzvrsti rocka. Zasedba, ki jo sestavljajo basist Tine Farkaš, kitarist Matej Mittendorfer in bobnar Žan Lenarčič, je na skupno glasbeno pot krenila pred letom dni. Sicer je v minulih mesecih z avtorskimi skladbami radostila občinstvo v številnih glasbenih lokalih, predvsem na Primorskem, s svojim prvim singlom »Usedi se z mano« pa govori o kavču ter različnih načinih uporabe tega nepogrešljivega kosa pohištva. Z naslovom, ki je nekakšna svojevrstna hvalnica, pravzaprav vabijo vse poslušalce, da se »usedejo« in prepustijo njihovemu glasbenemu ustvarjanju. Glavni junak rubrike Pesem tedna je torej del bivalne opreme, ki v teh prazničnih dneh pride še kako do izraza. Skladbo Usedi se z mano in Kavč trio je v sproščenem pogovoru z Armandom Šturmanom predstavil Tine Farkaš →


22. 12. 2023

Moto klub Kondor: 40-ič skupaj darovali kri

Članice in člani Moto kluba Kondor iz Vanganela so obležili pomembno prelomnico. 40-ič so skupaj darovali kri. V Centru za transfuzijsko dejavnost v Izoli je bilo slavnostno, tako zdravstveni delavci kot predstavniki Območnih združenj Rdečega križa kot številni prijatelji, ki so jih pospremili, so dogajanje označili kot praznik. Prvič so s skupinsko akcijo kri darovali leta 2010 in od takrat niso zamudili niti ene priložnosti. V povprečju so tako skupaj daloravli skoraj 400 litrov krvi in s tem življenje rešili preko 1000-im osebam. Ob dogodku je bila v Izoli z njimi tudi Mateja Brežan.


21. 12. 2023

»Nad ničemer se nimam za pritoževati«

Preveč se ji dogaja, a kljub temu se nam je Astrid oglasila in predstavila tokratno izbranko za Pesem tedna RA KP, skladbo Dry Out. Astrid Ana Kljun / Astrid- je vsesplošna umetnica. Izobražena glasbenica, magistra opernega petja z Akademije za glasbo v Ljubljani, harfistka, ki se ukvarja tudi s produkcijo in režijo videospotov ter oblikovanjem scenografije, se je na POP sceni prvič predstavila leta 2019, ko je ob boku Janija Haceta in Martina Štibernika izdala prvenec Coconut. V letih kasneje je trio pod imenom Astrid in Avantgarden izdal še dve skladbi, Sing to me ter Črno pero, nakar je Astrid pričela tesno sodelovanje s producentom in multi-inštrumentalistom Tomažem Zupančičem, članom zasedbe MRFY. Julija 2023 sta tako izdala EP Triptich, ki vsebuje tri skladbe, v treh različnih jezikih, opisuje pa tri ženske personifikacije posmrtnega življenja. Skladbe na Triptichu se imenujejo Seme, Berlin in Kostarika. Slednja je prišla tudi v ožji izbor za srbsko glasbeno nagrado Milana Mladenovića. Od začetka leta ima Astrid tudi zasedbo, s katero so se prvič predstavili na festivalu MENT ter posledično bili izbrani v slovensko delegacijo za festival Waves Vienna. Skupino Astrid sestavljajo Astrid Ana Kljun (vokal, harfa), Tomaž Zupančič (električna kitara, baritonska kitara, klaviature), Luka Flegar (električna kitara) in David Nik Lipovac (bobni), oktobra pa se jim je pridružil še Anže Langus Petrovič - Dagi (bas). Prvega decembra so izdali skladbo Dry Out, ki napoveduje izid albuma 18:48, ta naj bi izšel v začetku leta 2024. V prihajajočem letu bo torej takole sklenila svojo prvo petletko pojavljanja na slovenski glasbeni sceni, o čemer je govorila v naši redni, sredini glasbeni rubriki


18. 12. 2023

Tudi Izola dobila prve posredovalce

Mreža prvih posredovalcev v slovenski Istri se je še pred koncem leta močno okrepila. 14 novih prvih posredovalcev v mreži se je pridružilo 35-im že aktivnim, kar je izjemna pridobitev. Težava slovenske Istre je namreč, da ima več sivih con, kjer je dostopnost slabša in zdravstvena služba potrebuje več časa za prihod na teren. Poleti se še toliko težje prebija zaradi prometa. Za usposabljanje se je odločilo tudi 6 članov Prostovoljnega gasilskega društva Korte, med njimi Gregor Mejak, ki ga je v studio povabila Mateja Brežan.


13. 12. 2023

Cum grano salis …

Temne zore, ki dajejo naslov naši tokratni izbranki za Pesem tedna RA KP je izvolila predstaviti Urška Kosec, ki se skriva za umetniškim imenom Rina.


07. 12. 2023

Neka brca v rit

Neka brca v rit ... Kar v telefonskem pogovoru je Blaž Iaria predstavil skladbo Težki koraki, ki jo poslušate kot Pesem tedna RA KP. Iaria je raper in tekstopisec iz Tolmina. Z glasbo se na tak ali drugačen način ukvarja že od malega, leta 2007, pa se je javnosti predstavil s prvencem »Le jst«. Leta 2010 z Janezom Zego pripravita drugo ploščo z naslovom »Še en dan ku usi« Ta velja za prelomnico, ki ji je sledil nekaj letni ustvarjalni premor. Leta 2016 se Iaria vrne na sceno s pesmijo »Nada«, ki jo opremi z videospotom in od takrat je stalnica naše Hip Hop scene. Redno izdaja single, videospote, izmed katerih kraljuje video za pesem »Raj«. Posvečeni ga označujejo za enega najbolj podcenjenih rap izvajalcev pri nas. Njegova besedila se dotaknejo vsega, saj je pisanje pravzaprav njegova terapija… Večino njegovega glasbenega izražanja tako ali drugače opredeljujejo klasični inštrumenti. Tudi zato je po nekaj letih ustvarjalne sile združil z bendom, mu nadel ime Sami Domači in moštvo je pred kratkim postreglo z živahno pesmijo »Težki koraki«. Ta se sicer v izvirniku nahaja že na njegovem drugem albumu, ampak podobne podrobnosti boste izvedeli iz pogovora z urednikom Armandom Šturmanom →


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt