Doživetja v Brdih so povezana z doživljanjem prostora. "Že to, da se podaš s kolesom po briških gričih, da se sprehodiš po naših pohodnih poteh, je za nekatere naše obiskovalce čisto dovolj in neko novo odkritje," pravi direktorica zavoda za turizem Tina Novak Samec. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Letošnji praznik češenj pa so letos zastavili nekoliko drugače, saj si ga bo lahko vsak obiskovalec oblikoval po svoje. Domače goste bodo poskušali privabiti tudi z novimi turističnimi doživetji.

V Brdih so letos oblikovali novo turistično ponudbo, s katero želijo privabiti večdnevne obiskovalce in jim ponuditi čim več edinstvenih doživetij. Ideje slonijo na željah obiskovalcev, je povedala direktorica zavoda za turizem Tina Novak Samec:

"Vse naše produkte, naša doživetja, to, kar ponujamo, s tem, kar živimo, našo naravo smo približali slehernemu obiskovalcu."

Združili so tudi več lokalnih ponudnikov, ki bodo obiskovalcem ponujali raznovrstne turistične aktivnosti. Za umirjen oddih bo med drugim skrbela Urška Merljak s čuječnostjo ob vinu:
"Na takšen način lahko vino okušamo bolj polno in odkrivamo skrivnost vina in celotnega cikla, ki ga ima trta, preden na koncu izda to res dobro kapljico."

Avanturisti pa se bodo lahko podali na vinski safari med vinogradi in trtami. Dani Strehar:
"Po briških brajdah se zapeljemo med vinogradi do kakšne zanimive lokacije. Skupaj s turisti si pripravimo tudi piknik, ki je sestavljen iz domačih briških dobrot."

Do marca so v Brdih že beležili večje število nočitev kot v enakem obdobju lani. Kot so še povedali na zavodu za turizem, so letos pričakovali rekordno sezono.

Meta Škvarč